Politie Arrestantencomplex

Het politie arrestantencomplex is de enige plaats in de provincie Zeeland waar door de politie gearresteerde verdachten worden opgenomen. Hier vinden ook de meeste verhoren plaats.

Moeten arrestanten in het belang van het onderzoek langer blijven dan 9 uur, dan worden ze inverzekering gesteld en verblijven zij tot de inbewaringstelling op het politie arrestantencomplex. Omdat het arrestanten van de politie zijn en dus nog niet in bewaring zijn genomen, vallen ze onder politiewet. De verzorging van de arrestanten is in handen van personeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen uit de PI Middelburg (Torentijd). Hierdoor is opsporing en verzorging gescheiden.

Contactgegevens

Postadres PI Middelburg, locatie Politie Arrestantencomplex
Postbus 8064
4330 EB Middelburg
Tel. 088 07 23126

Bezoekadres

Torentijdweg 5
4337 PE Middelburg

Bezoekinformatie

Alleen jeugdige arrestanten (<18 jaar) mogen, in overleg met het verhoorteam van de politie, bezoek ontvangen van hun ouders. Het bezoek kan alleen plaatsvinden nadat u telefonisch een afspraak hebt gemaakt met een medewerker van het Politie Arrestantencomplex op bovenstaand telefoonnummer.

De bezoektijden worden, zoveel als mogelijk, gepland tussen 13:00 en 17:00 uur. U dient zich bij aanvang van het bezoek te legitimeren met een geldig identiteitsbewijs.

Meerderjarige arrestanten kunnen alleen ambtelijk bezoek (advocaat, reclassering etc.) ontvangen. Bezoektijden voor ambtelijk bezoek zijn op werkdagen van 08:00 tot 12:00 uur, van 13:00 tot 17:00 uur en van 18:00 tot 20:00 uur. Een uitzondering is er voor de piket (Salduz) advocaten. Deze kunnen een bezoek afleggen tot 22:00 uur.


Mobiele telefoons zijn niet toegestaan in het arrestantencomplex, met uitzondering van politiefunctionarissen, de arts en de piketadvocaat. Ze dienen in de aanwezige lockers te worden opgeborgen of bij de portier te worden afgegeven.

Invoer goederen

Het is toegestaan om eenmalig een beperkte hoeveelheid (twee plastic tasjes) kleding, rookwaren (geen aansteker of lucifers), kleine versnaperingen (in gesealde en doorzichtige verpakking) of kleine pakjes drinken in te voeren.

Goederen invoeren kan op de volgende tijden:
Maandag t/m Vrijdag 9:00-12:00 uur/ 13:00-17:00 uur/ 18:00-20:00 uur
Zaterdag en Zondag 9:00-12:00 uur/ 13:00-17:00 uur

Post/Contact

Arrestanten kunnen geen post ontvangen. Extern contact met de arrestant verloopt via de advocaat.

Geld storten

Arrestanten kunnen geen geld gestort krijgen. Met uitzondering van reisgeld als de arrestant niets bij zich heeft.

Boete betalen

Relaties van arrestanten die een boete voor de gehechte willen betalen dienen dit te regelen op een politiebureau of met het Centraal Justititieel IncassoBureau. Indien de hechtenis wordt voortgezet in een penitentiaire inrichting loopt de betaling ook via het Centraal Justitieel IncassoBureau. Het CJIB is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar: 058-21 59 555 of via www.cjib.nl.

Stageplaatsen

Arrestantenverzorger

Aantal stageplaatsen: 1
Opleiding: MBO beveiliger 2, Opleidingsjaar