Politie Arrestantencomplex

De politieregio Zeeland – West-Brabant kent 3 arrestantencomplexen. Het arrestantencomplex van PI Middelburg (Torentijd) is hier één van. Wordt een persoon binnen de provincie Zeeland aangehouden dan is de kans groot dat deze hier wordt ingesloten.

Wanneer een verdachte wordt ingesloten dan is dat in eerste instantie voor de duur van maximaal 6 uren óf voor de duur van maximaal 9 uren. Dit is afhankelijk van het feit waarvan men wordt verdacht. Let op! De uren tussen 00.00 uur en 09.00 uur zijn hiervan uitgesloten. Mocht langer onderzoek noodzakelijk worden geacht dan zal de verdachte langer moeten blijven. Deze verlenging (inverzekeringstelling) is voor de duur van maximaal 3 x 24 uren.

De verzorging van de ingeslotenen is in handen van personeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen uit de PI Middelburg. Hierdoor is opsporing en verzorging gescheiden.

Contactgegevens

Bezoekadres Postadres
Torentijdweg 5
4337 PE MIDDELBURG
tel: 088 072 29 00
email: torentijd@dji.minjus.nl

PI Middelburg
locatie Politie Arrestantencomplex
Postbus 8064
4330 EB MIDDELBURG

Bezoekinformatie

Algemeen

Wanneer u een bezoek gaat brengen aan het arrestantencomplex maakt u hiervoor een telefonische afspraak.

Bezoek vindt plaats in een, door het personeel aangewezen spreekkamer. Deze spreekkamer zal tijdens het bezoek worden afgesloten. In de spreekkamer is een telefoon, een intercomsysteem en een alarmknop aanwezig.

Identificatie.

U dient zich te kunnen identificeren. Vergeet dus niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Dit moet u op verzoek kunnen tonen.

Detectiepoort en bagagedoorlichting.

U moet ‘piepvrij’ door de metaaldetectiepoort. Houdt daarom rekening met uw kledingkeuze, sieraden en andere voorwerpen. Meegevoerde bagage die het arrestantencomplex binnenkomt zal eerst door de bagagedoorlichting worden gevoerd. Andere bagage kunt u kwijt in de daarvoor aanwezige bagagekluizen.

Mobiele telefonie of andere datadragers.

Deze mag u niet mee naar binnen nemen. Hierop zijn uitzonderingen voor ambtenaren van politie, advocatuur en andere aangewezen personen/instanties.

Bezoektijden en telefonisch afspraken

Advocatuur

 • 08.00 uur tot en met 22.00 uur.

Overig

 • 09.00 uur tot en met 12.00 uur.
 • 13.00 uur tot en met 17.00 uur.
 • 18.00 uur tot en met 20.00 uur.

Als u uw cliënt telefonisch wilt consulteren; U vraag een terugbelverzoek aan. Deze wordt behandeld wanneer de uitvoering van onze dienst dit toelaat. In de regel zal u binnen 60 minuten na uw verzoek teruggebeld worden.

Privé

Alleen minderjarige ingeslotene (12 jaar tot en met 17 jaar) mogen privébezoek ontvangen. Dit kunnen zijn ouder(s) of voogd. Voor de meerderjarige ingeslotene is bezoek niet mogelijk.

Telefonie voor privédoeleinden

Een minderjarige ingeslotene wordt in de gelegenheid gesteld om eenmaal per dag privé te telefoneren.

Een meerderjarige ingeslotene verdacht van een strafbaar feit wordt niet in de gelegenheid gesteld om voor privédoeleiden te telefoneren. Hij of zij dient dit zelf aan te vragen tijdens het politieverhoor óf na uitdrukkelijke toestemming van de verantwoordelijke functionaris van het onderzoek of de (hulp)officier van Justitie.

Invoeren van goederen voor ingeslotenen

Een ingeslotene mag eenmalig invoer ontvangen tijdens diens verblijf. Dit mogen maximaal 2 plastic draagtassen zijn. Invoer wordt alleen aangenomen wanneer de ingeslotene in verzekering is gesteld of in afwachting is voor overplaatsing naar een gevangenis.

De volgende artikelen worden aangenomen:

 • Kleding zonder touwtjes, koordjes, riemen en of gespen, veters en beugel bh’s.
 • Rookwaar in gesloten verpakking. Maximaal 4 pakjes sigaretten of 2 pakjes shag met vloeitjes.
 • Snoepgoed of koekjes in doorzichtige gesealde verpakking.
 • Kleine pakjes drinken.
 • Medicatie. Let op! Deze medicatie wordt eerst, ter beoordeling en controle, aangeboden aan de dienstdoend politiearts.
 • Schoolboeken. Let op! Dit geldt alleen bij de minderjarige ingeslotene.
 • Plastic deodorantroller. Andere toiletartikelen worden niet toegelaten.
 • Maximaal €50,- contant geld.