Informatie voor gedetineerden en hun naasten

Op deze pagina vindt u alle relevante informatie over uw verblijf in een inrichting.

Kleding en goederen invoeren

Wilt u kleding of andere artikelen invoeren/uitvoeren voor een gedetineerde? Dit moet de gedetineerde zelf aanvragen via een invoer/uitvoerformulier. Familie of andere relaties kunnen op doordeweekse dagen wanneer er bezoek is van 8.00 tot 11.45 uur en van 12.30 tot 16.30 uur invoer afgeven. De persoon die de goederen aflevert, moet zich legitimeren met een geldig identificatiebewijs. Uit te voeren goederen worden na het bezoekmoment uitgereikt aan familie of andere relatie van de gedetineerde. Niet-aangemelde goederen kunnen helaas niet worden ingevoerd.

Gedetineerdenpost

Post bestemd voor gedetineerden kan, onder vermelding van naam (inclusief voornaam/initialen) en registratienummer, naar het postadres worden gestuurd.

Geld storten

Wanneer u geld overschrijft naar een gedetineerde, dan dient u bij de omschrijving/kenmerk van de overboeking altijd het volgende te vermelden:
IBAN nummer: NL16INGB0705004171
BIC: INGBNL2A
Ten name van: Ministerie van Justitie en Veiligheid 208/ J.C. Zaanstad
Plaats: Den Haag
O.v.v.: Registratienummer, achternaam + voorletters gedetineerde (let op: gebruik ook deze volgorde).

Bij het ontbreken van deze gegevens kan DJI de storting niet verwerken en wordt het bedrag naar u teruggestort.

Vragen over storting

Als u een vraag heeft over uw storting, stuur dan een e-mailbericht met het bankafschrift naar ssc@dji.minjus.nl. Vermeld hierbij het registratienummer en de naam van de gedetineerde.

Boete betalen

Openstaande boetes kunnen uitsluitend worden voldaan via het CJIB (www.cjib.nl). Het CJIB stelt DJI op de hoogte, zodra de boetebetaling is verwerkt.

Boetebetalingen waarbij de gedetineerde direct in vrijheid kan worden gesteld

Spoedbetalingen moeten vóór 12.00 uur bij de bank binnen zijn om dezelfde dag te worden verwerkt. Het SSC DJI kijkt alleen in het systeem van de ING Bank voor spoedbetalingen die betrekking hebben op een boetebetaling CJIB. Indien een spoedbetaling is gedaan, neem dan contact op met het SSC DJI via telefoonnummer: 088 07 54321.