Bent u bezoeker?

Let op: Om de verspreiding van het corona virus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen.

Voor alle bezoekers aan de PI Achterhoek is het verplicht om een mondkapje te dragen vanaf het betreden van de rode toegangsdeur. Hier dient u zich tevens te melden voor wie u komt. In verband met het coronavirus doet de portier, voordat u verder de inrichting in kan, een mondelinge gezondheidscheck door middel van het stellen van een aantal vragen. De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent. U wordt uiterlijk tot vijftien minuten voor eindtijd van het bezoekuur toegelaten tot de inrichting.

Bent u advocaat of ketenpartner en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan moet u hiervoor een afspraak maken. U kunt bellen met de bezoekadministratie, dit nummer vindt u onder ‘Ambtelijk bezoek’. Geeft u dan aan dat u advocaat of ketenpartner bent en een bezoekafspraak met uw cliënt wilt plannen.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Beeldbellen

Tijdens de coronacrisis worden justitiabelen in de gelegenheid gesteld om contact te hebben middels beeldbellen. Beeldbellen is een alternatief voor fysiek bezoek aan de inrichting waar uw relatie verblijft. Als u gebruik maakt van een computer of een tablet hoeft u voor beeldbellen niets te installeren. Wilt u het gesprek voeren via een smartphone dan heeft u de Jitsi app nodig uit de Play Store (Android) of App Store (Apple).

Hoe werkt het?
De justitiabele kan kiezen voor een afspraak met beeldbellen. Wanneer de afspraak is goedgekeurd en ingepland wordt aan de gesprekspartner een uitnodiging per mail verstuurd met de datum en het tijdstip van het videogesprek. De uitnodiging is alleen voor u persoonlijk bedoeld. Naast de datum en het tijdstip vindt u in de mail een link naar het videogesprek. Elke link is uniek en kan slechts één keer worden gebruikt.

Het gesprek dient in een rustige omgeving plaats te vinden; het is niet toegestaan buiten of in een grote ruimte met meerdere personen het gesprek te voeren. Mochten er meerdere genodigende willen deelnemen aan het gesprek kan dit alleen met toestemming van de inrichting. De richtlijnen voor het aantal toegestane deelnemers is gelijk aan regulier bezoek en afhankelijk van de locatie waar de justitiabele verblijft.

Om te beoordelen of iedereen zich aan de afspraken houdt kunnen DJI medewerkers meekijken met de gesprekken. Deelnemers kunnen tijdens het gesprek op ongewenst gedrag worden aangesproken. In het uiterste geval kan voor een of meerdere personen de verbinding worden verbroken.

Gesprekken kunnen opgenomen en nadien bekeken worden. De justitiabele wordt daarvan, altijd vooraf aan het videogesprek, in kennis gesteld.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de inrichting.
E-mailadres: beeldbellenAchterhoek@dji.minjus.nl
Telefoon bezoekafspraken: 08807 36680

Terugbelverzoek advocaten

Een terugbelverzoek aanvragen voor het telefonische spreken van een cliënt kan via de Telio-app en bij spoedgevallen via het e-mailadres: terugbelverzoekpiachterhoek@dji.minjus.nl.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Met ingang van 28 april 2021 kan een gedetineerde maximaal één uur per week twee bezoekers ontvangen. Dit is inclusief  één kind jonger dan 13 jaar. Kinderen vanaf 16 jaar mogen zonder begeleiding van een volwassene op bezoek komen. In verband met het coronavirus doet de portier, voordat u verder de inrichting in kan, een mondelinge gezondheidscheck door middel van het stellen van een aantal vragen. De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent. U wordt uiterlijk tot vijftien minuten voor eindtijd van het bezoekuur toegelaten tot de inrichting.

Legitimatie

Als u op bezoek komt moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Dit mag zijn een: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Europese identiteitskaart. Vanaf 14 jaar bent u verplicht zich te legitimeren.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst controleert de portier u en uw bagage op verboden spullen. Dit gebeurt door middel van een detectiepoort en scan-apparatuur. Zo nodig wordt gebruik gemaakt van handdetectie. Houd rekening met de keuze van uw kleding. Wanneer u niet 'piepvrij' door de detectie komt, zal u geen toegang worden verleend. Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectieuitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Ambtelijk bezoek

Ambtelijk bezoek is alleen mogelijk na telefonische afspraak, zodat een spreekruimte kan worden gereserveerd. Het telefoonnummer voor bezoekafspraken is : 088 07 36680. Het maken van afspraken voor ambtelijk bezoek kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 11.45 uur en in de middag tussen 13.00 en 15.45 uur.

Contactgegevens

Bezoekadres

Verlengde Ooyerhoekseweg 21
7207 BJ ZUTPHEN

Postadres

PI Achterhoek
Postbus 4025
7200 BA ZUTPHEN
Telefoonnummer: 088 073 65 00