Bent u bezoeker van PI Achterhoek?

Welkom in de PI Achterhoek. U kunt parkeren op de parkeerplaats voor het hek. U loopt rechts van het hek richting de ingang. U kunt zich melden bij de rode deur.

Bezoekregels

Als bezoeker moet u zich bij binnenkomst identificeren met een geldig en onbeschadigd identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). Het legitimatiebewijs wordt gecontroleerd en krijgt u na het bezoek terug.  

  • Kinderen vanaf 14 jaar moeten zichzelf legitimeren;
  • Kinderen tot en met 16 jaar moeten onder begeleiding;
  • Vanaf 18 jaar mag men optreden als begeleider.

Dank voor uw begrip.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Wij vragen aandacht voor de volgende regels:

  • Het is niet toegestaan om tijdens het bezoek een telefoon mee te nemen of een smartwatch te dragen. Deze kunnen opgeborgen worden in een daarvoor bestemd kluisje bij de voorportier.
  • U mag alleen kleingeld (voor automaat) mee naar binnen nemen.
  • Bezoekers met een Implanteerbare (inwendige) Cardioverter Defibrillator (ICD) dienen dit kenbaar te maken aan de portier middels een ICD-identiteitsbewijs of-penning.
  • Bezoekers die een prothese dragen waarin metaal verwerkt is, dienen een doktersverklaring te overleggen. U wordt dan handmatig gedetecteerd en mogelijk gefouilleerd.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst wordt u en uw bagage gecontroleerd. Dit gebeurt door middel van een detectiepoort en scan-apparatuur. Zo nodig wordt er gebruik gemaakt van handdetectie. U moet ‘metaalvrij’ (piepvrij) door de detectie. Houd rekening met sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen en beugel bh’s.

Beeldbellen

De justitiabele kan kiezen voor een afspraak met beeldbellen. Wanneer de afspraak is goedgekeurd en ingepland, wordt aan de gesprekspartner een uitnodiging per mail verstuurd met de datum en het tijdstip van het videogesprek. De uitnodiging is alleen voor u persoonlijk bedoeld. Naast de datum en het tijdstip vindt u in de mail een link naar het videogesprek. Elke link is uniek en kan slechts één keer worden gebruikt. Een beeldbelafspraak kan maar één uur per week. 

Het gesprek dient in een rustige omgeving plaats te vinden; het is niet toegestaan buiten of in een grote ruimte met meerdere personen het gesprek te voeren. Mochten er meerdere genodigende willen deelnemen aan het gesprek kan dit alleen met toestemming van de inrichting. De richtlijnen voor het aantal toegestane deelnemers is gelijk aan regulier bezoek en afhankelijk van de locatie waar de justitiabele verblijft.
Om te beoordelen of iedereen zich aan de afspraken houdt kunnen DJI medewerkers meekijken met de gesprekken. Deelnemers kunnen tijdens het gesprek op ongewenst gedrag worden aangesproken. In het uiterste geval kan voor een of meerdere personen de verbinding worden verbroken.

Gesprekken kunnen opgenomen en nadien bekeken worden.

De justitiabele wordt daarvan, altijd vooraf aan het videogesprek, in kennis gesteld.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de inrichting: 08807 36680

Relatiebezoek

U kunt als bezoeker telefonisch geen afspraak maken. Uw relatie is zelf verantwoordelijk wie op zijn vaste bezoekuur komt. Hij levert een namenlijst in van degenen die bij hem op bezoek kunnen komen (maximaal 3 bezoekers inclusief kinderen). Alleen als uw naam op deze namenlijst staat bent u van harte welkom. Uw relatie informeert u over zijn vaste bezoekuur. Hij is ook verantwoordelijk voor het afbellen van de afspraak.

U mag maximaal 4 personen (drie volwassenen en één kind), per bezoek ontvangen. In de bezoekzaal kunt u tegelijkertijd maximaal 2 volwassenen en 1 kind ontvangen. Indien u meer bezoekers heeft dient er tijdens het bezoek gewisseld te worden. Wisselen van bezoekers tijdens de bezoekuren is in PI Achterhoek één keer mogelijk. Bezoek kan tot vijftien minuten voor het einde van het geplande bezoek nog toegelaten worden.

Ambtelijk bezoek

Ambtelijk bezoek is alleen mogelijk na telefonische afspraak, zodat een spreekruimte kan worden gereserveerd. Het telefoonnummer voor bezoekafspraken is: 088 07 36680. Het maken van afspraken voor ambtelijk bezoek kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 11.45 uur en in de middag tussen 13.00 en 16.30 uur.

Terugbelverzoek advocaten

Een terugbelverzoek aanvragen voor het telefonisch spreken van een cliënt kan via de Telio-app en bij spoedgevallen via het e-mailadres: terugbelverzoekpiachterhoek@dji.minjus.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Verlengde Ooyerhoekseweg 21
7207 BJ ZUTPHEN

Postadres

PI Achterhoek
Postbus 4025
7200 BA ZUTPHEN
088 073 65 00