Digitale landkaart forensische zorg

De divisie forensische zorg en justitiële jeugdinrichtingen koopt forensische zorg in bij ruim 180 zorgaanbieders in Nederland. Het doel van forensische zorg is het herstel van de patiënt én vermindering van de kans op recidive ten behoeve van de veiligheid van de samenleving.

Beeld: ©DJI

De forensische zorg kent verschillende titels. De meest bekende ervan is tbs. Forensische zorg wordt klinisch en ambulant aangeboden. Alle forensische zorgaanbieders staan nu in één overzicht gepresenteerd. Van ambulante behandeling, beschermd wonen tot alle voorzieningen van beveiligingsniveau 1 tot en met 4, zowel op provincie of arrondissement te filteren mét een doorlink naar de website voor meer informatie.

Ga hiervoor naar: Digitale landkaart DJI, Forensische Zorg.

DJI maakt met deze zorgaanbieders geen afspraken over het aantal te plaatsen patiënten of op welke locaties van de desbetreffende inrichting deze patiënten moeten verblijven. Gecontracteerde zorgaanbieders kúnnen op de in de landkaart vermelde locaties zorg leveren aan forensische patiënten. Of er ook daadwerkelijk forensische patiënten geplaatst zijn, hangt af van het moment of de periode. Het is niet gezegd, dat er permanent forensische patiënten op een dergelijke locatie verblijven.