Bent u bezoeker van locatie De Schie?

Bezoekt u binnenkort een gedetineerde in PI Rotterdam, locatie De Schie? Lees hieronder wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.
Meer informatie over bezoek en de bezoekregels van DJI-locaties vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hij zelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Op dit moment kan een gedetineerde één uur per week bezoek ontvangen van maximaal 5 bezoekers, onderverdeeld in 3 volwassenen en 2 kinderen of 2 volwassenen en 3 kinderen. Een kind in de leeftijd tot en met 4 jaar dient op schoot te blijven bij de bezoeker.

Kinderen van alle leeftijden mogen op bezoek bij hun ouder. Kinderen tot 14 jaar kunnen mee onder begeleiding van een meerderjarige. Kinderen vanaf 14 jaar mogen zonder begeleiding op bezoek komen mits zij in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Afspraak maken voor ambtelijk bezoek

Voor het maken van een ambtelijke bezoekafspraak kan gemaild worden naar de bezoekreceptie van locatie De Schie: RTMJL.Bezoekreceptie.PI.de.Schie@dji.minjus.nl. Dit mailadres kan niet gebruikt worden voor een terugbelverzoek of familie-/relatiebezoek.

Terugbelverzoek advocaten

Als geprivilegieerd bezoek wordt u verzocht om gebruik te maken van de MyTelio app of het servicenummer 0900 1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Met een voicemailbericht kunt u uw cliënt rechtstreeks vragen om u terug te bellen of een bezoekafspraak met u te maken.

Justitiabelen ontvangen bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw cliënt vragen om het unieke rekeningnummer van Telio (8-cijferig), zodat u een voicemailbericht kunt inspreken. Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de Telio flyer relaties van justitiabelen. Informatie over het downloaden en gebruik van de Telio app vindt u op de website van MyTelio.

Let op: sinds 01 maart 2023 is het niet meer mogelijk om geld te storten via MyTelio.

Het moment waarop uw cliënt kan terugbellen is o.a. afhankelijk van de zogenaamde bloktijden in een penitentiaire inrichting. Zo kan een cliënt niet terugbellen tijdens het dagdeel arbeid. U kunt ook een terugbelverzoek indienen via bvadeschie@dji.minjus.nl

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst in de inrichting kunnen bezoekers door een gecertificeerde speurhond gecontroleerd worden op het bezit van drugs. Als deze hond gaat zitten geeft hij daarmee een signaal dat hij bij de bezoeker de lucht van drugs heeft waargenomen. De toegang tot de inrichting zal dan geweigerd worden.

Legitimatie

Als u op bezoek komt moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Dit mag zijn een: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Europese identiteitskaart. Vanaf 14 jaar bent u verplicht zich te legitimeren.

Contactgegevens

Bezoekadres Postadres
Prof. Jonkersweg 7
3041 JL ROTTERDAM
PI Rotterdam, locatie De Schie
Postbus 11377
3004 EJ Rotterdam
Tel. 088 073 11 00