Bent u bezoeker?

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hij zelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Op dit moment kan een gedetineerde één uur per week bezoek ontvangen van maximaal 5 bezoekers, onderverdeeld in 3 volwassenen en 2 kinderen of 2 volwassenen en 3 kinderen. Een kind in de leeftijd tot en met 4 jaar dient op schoot te blijven bij de bezoeker.

Kinderen van alle leeftijden mogen op bezoek bij hun ouder. Kinderen tot 14 jaar kunnen mee onder begeleiding van een meerderjarige. Kinderen vanaf 14 jaar mogen zonder begeleiding op bezoek komen mits zij in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Afspraak maken voor ambtelijk bezoek

Voor het maken van een ambtelijke bezoekafspraak kan gemaild worden naar de bezoekreceptie van locatie De Schie: RTMJL.Bezoekreceptie.PI.de.Schie@dji.minjus.nl. Dit mailadres kan niet gebruikt worden voor een terugbelverzoek of familie-/relatiebezoek.

Digitaal ambtelijk bezoek

De bezoekmogelijkheden voor hulpverleners is uitgebreid met digitaal bezoek.
Advocaten*, gemeenten en reclassering kunnen een afspraak maken via de bezoekreceptie door te mailen naar; RTMJL.bezoekreceptie.pi.de.schie@dji.minjus.nl.  
Overige hulpverleners maken hun afspraak door tussenkomst van de casemanager; cm.rotterdam.deschie@dji.minjus.nl.

* Ook advocaten kunnen gebruiken maken van deze manier van digitaal overleg, advocaat en gedetineerde moeten wel in kennis gesteld worden dat het gesprek standaard wordt opgenomen en hiermee akkoord gaan.

Terugbelverzoek advocaten

Het is niet mogelijk voor een advocaat om zelf telefonisch contact te zoeken met een cliënt die gedetineerd is. Een terugbelverzoek aanvragen kan door een voicemailbericht achter te laten voor een cliënt. In het onderstaande document ‘Telio flyer relaties van justitiabelen’ is terug te vinden hoe het werkt.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst in de inrichting kunnen bezoekers door een gecertificeerde speurhond gecontroleerd worden op het bezit van drugs. Als deze hond gaat zitten geeft hij daarmee een signaal dat hij bij de bezoeker de lucht van drugs heeft waargenomen. De toegang tot de inrichting zal dan geweigerd worden.

Legitimatie

Als u op bezoek komt moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Dit mag zijn een: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Europese identiteitskaart. Vanaf 14 jaar bent u verplicht zich te legitimeren.

Contactgegevens

Bezoekadres

Prof. Jonkersweg 7
3041 JL ROTTERDAM

Postadres

PI Rotterdam, locatie De Schie
Postbus 11377
3004 EJ Rotterdam
Tel. 088 073 11 00