Bent u bezoeker?

Let op: Om de verspreiding van het coronavirus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek zijn aangepast.

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Coronamaatregelen t.a.v. bezoek

Eerst een zelftest
Wanneer u iemand komt bezoeken binnen PI Rotterdam, vragen wij u vooraf een zelftest te doen voordat u ons gebouw betreedt.

Plexiglas verdwijnt
Door de coronamaatregelen vond het bezoek de afgelopen plaats achter plexiglas. De schermen van plexiglas worden de komende periode verwijderd. Als dat is gebeurd, is er geen plexiglas meer tijdens het bezoek.

1,5 meter afstand en mondkapje
Tijdens het bezoek geldt binnen de PI Rotterdam een dringend advies om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Er zijn plekken waar dat niet kan, zoals bij de toegangscontrole en op de route naar en van de bezoekzaal. Daar geldt het dringend advies aan alle bezoekers van 13 jaar en ouder een medisch mondneusmasker type II(R) te dragen. Ook in de bezoekzaal als men zit.


Gezondheidscheck bij binnenkomst
Had u de afgelopen 24 uur of heeft u op dit moment klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts? Stelt u uw bezoek aan de inrichting dan uit. DJI volgt de richtlijnen van het RIVM. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst in onze justitiële inrichtingen een gezondheidscheck, die bestaat uit het beantwoorden van een aantal vragen over de gezondheid. U vindt de gezondheidscheck op de website van het RIVM.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hij zelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Op dit moment kan een gedetineerde één uur per week bezoek ontvangen van maximaal 5 bezoekers, onderverdeeld in 3 volwassenen en 2 kinderen of 2 volwassenen en 3 kinderen. Een kind in de leeftijd tot en met 4 jaar dient op schoot te blijven bij de bezoeker.

Kinderen van alle leeftijden mogen op bezoek bij hun ouder. Kinderen tot 14 jaar kunnen mee onder begeleiding van een meerderjarige. Kinderen vanaf 14 jaar mogen zonder begeleiding op bezoek komen mits zij in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Afspraak maken voor ambtelijk bezoek

Voor het maken van een ambtelijke bezoekafspraak kan gemaild worden naar de bezoekreceptie van locatie De Schie: RTMJL.Bezoekreceptie.PI.de.Schie@dji.minjus.nl. Dit mailadres kan niet gebruikt worden voor een terugbelverzoek of familie-/relatiebezoek.

Terugbelverzoek advocaten

Het is niet mogelijk voor een advocaat om zelf telefonisch contact te zoeken met een cliënt die gedetineerd is. Een terugbelverzoek aanvragen kan door een voicemailbericht achter te laten voor een cliënt. In het onderstaande document ‘Telio flyer relaties van justitiabelen’ is terug te vinden hoe het werkt.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst in de inrichting kunnen bezoekers door een gecertificeerde speurhond gecontroleerd worden op het bezit van drugs. Als deze hond gaat zitten geeft hij daarmee een signaal dat hij bij de bezoeker de lucht van drugs heeft waargenomen. De toegang tot de inrichting zal dan geweigerd worden.

Legitimatie

Als u op bezoek komt moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Dit mag zijn een: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Europese identiteitskaart. Vanaf 14 jaar bent u verplicht zich te legitimeren.

Contactgegevens

Bezoekadres

Prof. Jonkersweg 7
3041 JL ROTTERDAM

Postadres

PI Rotterdam, locatie De Schie
Postbus 11377
3004 EJ Rotterdam
Tel. 088 073 11 00