Bent u bezoeker?

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek

Onderstaand een beknopt overzicht van de bezoekregels:

 • Het maximale aantal bezoekers per gedetineerde is 3 volwassenen en 2 kinderen tot 5 jaar. Kinderen vanaf 5 jaar worden als volwaardige bezoeker gezien omdat ze een zitplaats innemen.
 • U dient uiterlijk 30 minuten voor aanvang in de inrichting aanwezig te zijn. Wanneer u te laat bent, wordt u niet meer toegelaten. Dit geldt ook wanneer u gebruik maakt van het tweede bezoekuur.
 • U kunt de bezoekzaal niet verlaten voordat het bezoekuur afgelopen is. Doet u dit toch, dan kan dit consequenties hebben voor latere bezoeken.
 • U dient zich te legitimeren met een geldig en onbeschadigd legitimatiebewijs. Wanneer u dit niet kunt wordt u niet toegelaten.
 • U dient de detectiepoort piepvrij te passeren. Handmatig detecteren / fouilleren gebeurt alleen wanneer er sprake is van een medische indicatie. Het is niet toegestaan om u in of buiten de inrichting te ontdoen van kledingstukken, u dient vooraf rekening te houden met keuze van kleding (advies: draag een beha zonder metalen sluiting).
 • Er kan gedurende het bezoek geen gebruik meer gemaakt worden van het toilet, met uitzondering van kinderen. De deur van het toilet zelf mag gesloten worden, de toegangsdeur naar de ruimte met de wasbak  blijft open. Dit geldt ook bij het verschonen van baby's. Maakt u of de gedetineerde toch gebruik van het toilet, dan betekent dat einde bezoek.
 • Met uitzondering van een knuffel bij binnenkomst en vertrek is fysiek contact tijdens bezoek niet toegestaan. Er mag niemand in de "binnenring" bij de gedetineerde, ook geen kinderen.
 • U dient uw spullen op te bergen in een kluisje, met uitzondering van:

        - uw legitimatiebewijs en kluissleutel;

        - enkele muntjes voor de koffie-automaat;

        - twee luiers en enkele babydoekjes (geen pak!);

        - een fles voeding en / of een verzegeld potje babyvoeding;

        - indien noodzakelijk: medicatie voor eigen gebruik. U geeft deze af aan de toezichthouder en haalt deze na het bezoek weer op;

        - zakelijke stukken ter ondertekening of ter informatie van de gedetineerde. Deze worden door het bezoek mee retour genomen. De papieren worden voor en na het bezoek gecontroleerd;

        - bij een bezoek zonder toezicht mag u een kam of borstel, slippers en doucheschuim in een doorzichtige flesje meenemen.

 • In de bezoekzaal zijn een Maxi-Cosi en een flessenwarmer aanwezig. Al uw andere spullen dient u op te bergen in een kluisje. Een muntje voor deze kluisjes kunt u bij de portier krijgen.
 • Bezoekers die beschikken over medische hulpmiddelen dienen dit, in verband met de detectie, vooraf kenbaar te maken aan de portier. Wandelstokken, krukken en overige hulpmiddelen mogen na controle meegenomen  worden naar de bezoekzaal. Indien ze niet of moeilijk controleerbaar zijn, kunnen ze worden ingewisseld tegen hulpmiddelen van de inrichting.  
 • Bezoekers die een prothese dragen waarin metaal verwerkt is, dienen een doktersverklaring te overleggen. U wordt dan handmatig gedetecteerd en gefouilleerd.  
 • In alle andere niet beschreven gevallen, volgt u de instructies van het personeel op.

BBJ voor Ambtelijk bezoek en ketenpartners

Met ingang van maandag 1 maart 2021 geldt een systeemwijziging voor het maken van afspraken en het spreken van gedetineerden in het kader van ambtelijk bezoek (niet voor advocatuur). Het gebruik van Skype, en de daarbij behorende procedure, is dan niet meer nodig.

De voor telehoren gebruikte apparatuur (VideoConferencing) is uitgebreid en beschikbaar voor o.a. 3 RO in het kader van de rechtsgang. Om een afspraak te maken kan per mail een verzoek worden gedaan, onder vermelding van gewenste datum en tijd, mailadres en te spreken cliënt. Er volgt automatisch een antwoord in de mailbox met een link. Het heet BBJ - BeeldBellen Justitiabelen en is voorzien van een blokkade opname en afluisteren, in verband met het garanderen van de geheimhouding en privacy.

Het mailadres is:  BBJ_Keten_Sittard@dji.minjus.nl

Terugbelverzoeken advocatuur

Advocaten kunnen een terugbelverzoek indienen:

Via een mail naar: pisittard.terugbelverzoeken.advocatuur@dji.minjus.nl
Via de Telio-app. U kunt hier een voicemailbericht achterlaten voor uw cliënt. Een handleiding hiervoor is beschikbaar op www.mytelio.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Op de Geer 1
6135 KN SITTARD

Postadres

PI Sittard
Postbus 5002
6130 PA SITTARD
Tel. 088 072 35 00
E-mail: pisittard@dji.minjus.nl