Bent u bezoeker?

Let op: Om de verspreiding van het coronavirus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn. In onze inrichting geldt een mondkapjesdraagplicht. U mag in de bezoekzaal uw mondkapje afdoen zodra u heeft plaatsgenomen. Bij het einde van het bezoek dient u uw mondkapje weer te dragen totdat u het gebouw hebt verlaten.
Het bezoek vindt achter plexiglas plaats.

Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan moet u hiervoor een afspraak maken. U kunt bellen met het algemene nummer van onze inrichting, dat u vindt onder 'contactgegevens' op deze pagina. Geeft u dan aan dat u advocaat bent en een bezoekafspraak met uw cliënt wilt plannen.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Zie onderaan deze pagina het document met de algemene informatie van JC Zaanstad (bezoek justitiabelen)

Relatiebezoek

Als een justitiabele bezoek wil ontvangen is hijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Een justitiabele kan drie bezoekers per bezoekmoment ontvangen, met maximaal één kind tot 13 jaar.
Eventueel mag een kind vanaf 14 jaar, als het in het bezit is van een geldig legitimatiebewijs, zonder begeleiding van een meerderjarige op bezoek komen bij een justitiabele.

In verband met het coronavirus doet de portier, voordat u verder de inrichting in kan, een mondelinge gezondheidscheck door middel van het stellen van een aantal vragen. De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent.

Het alternatief beeldbellen blijft beschikbaar, zodat justitiabelen een keuze hebben tussen fysiek of digitaal bezoek.

Bezoek zonder toezicht
Bezoek zonder toezicht kan doorgaan als het bezoek voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • minder dan 8 weken geleden een corona-infectie doorgemaakt
  • meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie ontvangen na de vaccinatieserie
  • meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie ontvangen na het Janssen-vaccin
  • meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie ontvangen na een coronainfectie gevolgd door 1 vaccinatie
  • een bewijs van een negatieve PCR-test van maximaal 24 uur oud

Het bezoek moet het bewijs meenemen en laten zien bij binnenkomst.  Naast het bovenvermelde geldt uiteraard voor de bezoeker dat hij/zij geen klachten heeft en bij voorkeur een zelftest heeft gedaan voor de komst naar de inrichting.

Ambtelijk bezoek

Het geprivilegieerde bezoek (zoals advocatuur, reclassering en niet justitie gebonden organisaties) kunnen telefonisch een bezoekafspraak maken via het algemene telefoonnummer (08807) 38000. Daarnaast kunt u gebruik maken van de MyTelio app of het servicenummer (0900)1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Met een voicemailbericht kunt u uw cliënt rechtstreeks vragen om u terug te bellen of een bezoekafspraak met u in te plannen. Justitiabelen ontvangen bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw cliënt vragen om het unieke rekeningnummer van Telio, zodat u een voicemailbericht kunt inspreken. Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de onderstaande "Telio flyer relaties van justitiabelen".


Informatie over het downloaden en gebruik van de Telio app vindt u op de website van MyTelio. U kunt met uw cliënt een bezoekafspraak maken op werkdagen vanaf 8.30 uur (uw afspraak dient beëindigd te zijn om 11.45 uur) en in de middag vanaf 13.00 uur ( uw afspraak dient beëindigd te zijn om 16.30 uur). Gedurende het dagdeel dat uw cliënt voor de arbeid is ingedeeld kunt u geen afspraak met uw cliënt maken.

Meer contact informatie geprivilegieerde relatie

Als het gaat om de verwerking van gerechtelijke stukken zoals insluitingsstukken, een terugbelverzoek, de verwerking van interne gegevens zoals rapportages ten behoeve van de doorstroom en uitstroom van justitiabelen, gegevens voor het selectieproces van justitiabelen en u werkzaam bent bij de Reclassering, Advocatuur, een Maatschappelijke Organisatie, het Arrondissementsparket/de Rechtbank of bij DJI, dan kunt u uw mail ook rechtstreeks sturen naar de backoffice D&R: ZAANG-EFM-JCZDR@dji.minjus.nl.

Toegangsbeleid

Identificeren

Bij uw bezoek aan de inrichting moet u zich kunnen identificeren met een geldig identificatiebewijs. Het identificatiebewijs mag niet verlopen of beschadigd zijn. Voor bezoekers met de Nederlandse nationaliteit zijn geldige identificatiebewijzen: een paspoort, Nederlands rijbewijs, een Europese identiteitskaart of een identiteitspas van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
Voor bezoekers met een niet-Nederlandse nationaliteit zijn geldige identificatiebewijzen: een paspoort, een vluchtelingenpaspoort, een vreemdelingenpaspoort of het zogeheten W-document.

Controle bij detectiepoort

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Onder andere sieraden, riemen en schoenen (metaalhoudend) legt u in een van de beschikbare bakjes en plaatst u op de lopende band. Kunt u om medische redenen niet metaalvrij door de detectiepoort, dan vragen wij u een medische verklaring te tonen.

Indien u zich hier niet aan houdt is de toegang tot de inrichting niet mogelijk.

Strafbaar binnenbrengen verboden voorwerpen

Per 1 november 2019 is het strafbaar om bepaalde voorwerpen binnen te brengen in een justitiële inrichting. Het gaat om voorwerpen als drugs, wapens, geld, explosieven, alcohol, informatiedragers en communicatiemiddelen. Personen die verboden voorwerpen de inrichting binnenbrengen kunnen op grond van deze bepaling worden gestraft met hechtenis van ten hoogste zes maanden of een geldboete van de derde categorie.

Contactgegevens JC Zaanstad

Bezoekadres

Smeet 1
1551 NG WESTZAAN

Postadres

Postbus 3068
1500 HD ZAANDAM
Tel. 088 073 80 00
E-mail: info.jczaanstad@dji.minjus.nl
LET OP: dit mailadres kunt u niet gebruiken voor informatieaanvragen over individuele zaken die justitiabelen aan gaan.