Bent u bezoeker?

Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen, blijft het belangrijk om aandacht te houden voor elkaar en de behoefte van mensen om afstand te blijven houden. Dit kan zijn, omdat ze bijvoorbeeld een kwetsbare gezondheid hebben of zorgdragen voor een persoon met een kwetsbare gezondheid. Merkt u dat iemand graag 1,5 meter afstand houdt, doe dat dan ook.

Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan moet u hiervoor een afspraak maken. U kunt bellen met het algemene nummer van onze inrichting dat u vindt onder 'contactgegevens' op deze pagina. Geeft u dan aan dat u advocaat bent en een bezoekafspraak met uw cliënt wilt plannen.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Zie onderaan deze pagina het document met de algemene informatie van JC Zaanstad (bezoek justitiabelen).

Draagt u een elektronische enkelband? Stuur dan minimaal een week voor uw bezoek het document met de beperkingen en voorwaarden van uw enkelband naar info.jczaanstad@dji.minjus.nl. JC Zaanstad laat u dan weten of uw bezoek door kan gaan.

Relatiebezoek

Als een justitiabele bezoek wil ontvangen is hijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Er mogen maximaal drie bezoekers naar het bezoekmoment (kinderen jonger dan 2 jaar worden niet meegeteld).
Eventueel mag een kind vanaf 14 jaar, als het in het bezit is van een geldig identificatiebewijs, zonder begeleiding van een meerderjarige op bezoek komen bij een justitiabele.
De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent.

Beeldbellen is ook mogelijk, zodat gedetineerden een keuze hebben tussen fysiek of digitaal bezoek.

Ambtelijk bezoek

Het geprivilegieerde bezoek (zoals advocatuur, reclassering en niet justitie gebonden organisaties) kan telefonisch een bezoekafspraak maken via het algemene telefoonnummer (08807) 38000. Daarnaast kunt u gebruik maken van de MyTelio app of het servicenummer (0900)1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Met een voicemailbericht kunt u uw cliënt rechtstreeks vragen om u terug te bellen of een bezoekafspraak met u in te plannen. Gedetineerden ontvangen bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw cliënt vragen om het unieke rekeningnummer van Telio, zodat u een voicemailbericht kunt inspreken. Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de onderstaande "Telio flyer relaties van justitiabelen".

Om een terugbelverzoek voor uw cliënt in te dienen, kunt ook een mail sturen naar ZAANG-EFM-JCZDR@dji.minjus.nl

Informatie over het downloaden en gebruik van de Telio app vindt u op de website van MyTelio. U kunt met uw cliënt een bezoekafspraak maken op werkdagen vanaf 8.30 uur (uw afspraak dient beëindigd te zijn om 11.45 uur) en in de middag vanaf 13.00 uur ( uw afspraak dient beëindigd te zijn om 16.30 uur). Gedurende het dagdeel dat uw cliënt voor de arbeid is ingedeeld, kunt u geen afspraak met uw cliënt maken.

Meer contact informatie geprivilegieerde relatie

Als het gaat om de verwerking van gerechtelijke stukken zoals insluitingsstukken, een terugbelverzoek, de verwerking van interne gegevens zoals rapportages ten behoeve van de doorstroom en uitstroom van gedetineerden, gegevens voor het selectieproces van gedetineerden en u werkzaam bent bij de Reclassering, Advocatuur, een Maatschappelijke Organisatie, het Arrondissementsparket/de Rechtbank of bij DJI, dan kunt u uw mail ook rechtstreeks sturen naar de backoffice D&R:: ZAANG-EFM-JCZDR@dji.minjus.nl.

Toegangsbeleid

Identificeren

Bij uw bezoek aan de inrichting moet u zich kunnen identificeren met een geldig identificatiebewijs. Het identificatiebewijs mag niet verlopen of beschadigd zijn. Voor bezoekers met de Nederlandse nationaliteit zijn geldige identificatiebewijzen: een paspoort, Nederlands rijbewijs, een Europese identiteitskaart of een identiteitspas van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Voor bezoekers met een niet-Nederlandse nationaliteit zijn geldige identificatiebewijzen: een paspoort, een vluchtelingenpaspoort, een vreemdelingenpaspoort of het zogeheten W-document.

Informatie voor gedetineerden en hun naasten

Kleding en goederen invoeren

Wilt u kleding of andere artikelen invoeren/uitvoeren voor een gedetineerde? Dit moet de gedetineerde zelf aanvragen via een invoer/uitvoerformulier. Familie of andere relaties kunnen op de door de gedetineerde aangegeven dag van 8.00 tot 11.45 uur en van 12.30 tot 17.00 uur invoer afgeven of uitvoer ophalen. De persoon die de goederen aflevert/ophaalt, moet zich legitimeren met een geldig identificatiebewijs. Niet-aangemelde goederen kunnen helaas niet worden ingevoerd.

Contactgegevens JC Zaanstad

Bezoekadres

Smeet 1
1551 NG WESTZAAN

Postadres

Postbus 3068
1500 HD ZAANDAM
Tel. 088 073 80 00
E-mail: info.jczaanstad@dji.minjus.nl
LET OP: dit mailadres kunt u niet gebruiken voor informatieaanvragen over individuele zaken die justitiabelen aan gaan.