Informatie voor gedetineerden en hun naasten

Op deze pagina vindt u relevante informatie over het verblijf in de PI Zuid-Oost locatie Roermond.

Kleding en goederen invoeren

Invoer en uitvoer van kleding en goederen kan alleen op werkdagen van maandag tot en met vrijdag met uitzondering van feestdagen tussen 8.30 uur -16.00 uur. Dit kan enkel met toestemming van de fourier/badmeester. De gedetineerde draagt vooraf zelf zorg voor deze toestemming. Er mogen alleen kleding en goederen worden gebracht waar vooraf toestemming voor is gegeven.
Postpakketten zijn niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Zonder toestemming worden pakketten geretourneerd. Voor retourzending dienen pakketten dan ook te zijn voorzien van een afzender.

Gedetineerdenpost

Post bestemd voor gedetineerden kan, onder vermelding van naam (inclusief voornaam/initialen) en registratienummer, naar het postbusadres worden gestuurd. Tevens dient het poststuk te zijn voorzien van een afzender. Postpakketten zijn enkel toegestaan met uitdrukkelijke toestemming van de directie.

Telefonisch contact

Via de Telio app kunt u eenvoudig telefonisch contact hebben met een gedetineerde, omdat het niet nodig is om terug te bellen naar een 0900- nummer. Er is een mogelijkheid om een voicemailbericht of terugbelverzoek voor uw contact achter te laten. Ook is collect call beschikbaar in de app. 

Via de onderstaande stappen kunt u een voicemailbericht achterlaten via de MyTelio-app.

  1. Maak een gratis account aan in de MyTelio-app of op de website.
  2. Registreer uw telefoonnummer(s) in het menu onder ‘Telefoonnummers’.
  3. Maak een tegoed over naar uw account om direct voicemails achter te kunnen laten voor uw relaties waar ter wereld u ook bent.
  4. Voeg het Telio rekeningnummer van uw familielid, vriend of relatie toe aan uw contacten.
  5. Selecteer uw contact, kies de optie Voicemail en spreek rechtstreeks een voicemailbericht voor hem of haar in.
  6. Na inloggen op de Telio telefoon binnen de justitiële inrichting krijgt uw contact te horen dat er een voicemail is ingesproken.

Beschikt uw relatie niet over voldoende tegoed? Met 1 druk op de knop kan hij of zij ook een collect call gesprek aanvragen. Zie voor meer informatie de folder 'Ontdek het gemak van My Telio'.

Geld storten

Geld storten op rekening van een gedetineerde kan op rekeningnummer NL29INGB0705004325 ten name van Min. van Justitie en Veiligheid 271/ PI Roermond onder vermelding van voorletters, achternaam en registratienummer van de gedetineerde.

Voor internationale overmakingen gebruikt u BIC code: INGBNL2A en het volgende adres:
ING Bank
Bijlmerplein 888
1102 MG Amsterdam

Wanneer u geld overmaakt naar een gedetineerde dient bij de omschrijving/kenmerk van de overboeking altijd het volgende vermeld te worden:
LET OP: gebruik ook deze volgorde

  • registratienummer
  • achternaam + voorletters gedetineerde

Zonder aanwezigheid van deze gegevens kan DJI de storting niet verwerken en wordt het bedrag teruggestort naar de afzender.

Wilt u geld storten bij de bank?

Bij het storten van geld via een geldautomaat bij de bank, dient u het registratienummer van de gedetineerde in te geven bij de omschrijving. Is er geen mogelijkheid tot het geven van een omschrijving, dan ontvangt DJI graag een kopie van de bon die wordt uitgegeven na storting. Hierop vermeldt u het registratienummer en naam van de gedetineerde.

Deze bon kunt u sturen:

  1. in een e-mailbericht naar: ssc@dji.minjus.nl , of
  2. per post naar:

Shared Service Center DJI
T.a.v. de Financiële Administratie, Rekening Courant
Postbus 90829
2509 LV Den Haag

Let op: Bij deze manier van storten duurt het langer voordat het geld op de rekening staat.

Vragen over storting

Als u een vraag heeft over uw storting, stuur dan een e-mailbericht met het bankafschrift naar ssc@dji.minjus.nl. Vermeld hierbij het registratienummer en de naam van de gedetineerde.

Boete betalen

Openstaande boetes kunnen uitsluitend worden voldaan via het CJIB (www.cjib.nl). Het CJIB stelt DJI op de hoogte, zodra de boetebetaling is verwerkt.

Boetebetalingen waarbij de gedetineerde direct in vrijheid kan worden gesteld

Spoedbetalingen moeten vóór 12.00 uur bij de bank binnen zijn om dezelfde dag te worden verwerkt. Het SSC DJI kijkt alleen in het systeem van de ING Bank voor spoedbetalingen die betrekking hebben op een boetebetaling CJIB. Indien een spoedbetaling is gedaan, neem dan contact op met het SSC DJI via telefoonnummer: 088 07 54321.