Bent u bezoeker?

Met ingang van 19 januari 2022 gelden de volgende voorwaarden voor het bezoek aan uw relatie:

In onze inrichting geldt een mondkapjesdraagplicht gedurende het gehele bezoek.

 • Bezoek

  U bent als bezoeker van harte welkom in de Pi Zwolle. Wij rekenen op uw begrip voor onze toegangsprocedure. U kunt als bezoeker niet telefonisch een afspraak maken. Uw relatie is zelf verantwoordelijk wie er op zijn vaste bezoekuur komt. Hij/zij levert een namenlijst aan van degenen die op bezoek kunnen komen. Dit houdt in: dat als uw naam op deze lijst staat, u van harte welkom bent. Er mogen maximaal 2 personen ouder dan 13 jaar + 1 persoon  jonger dan 13 jaar op bezoek komen (of 1 persoon ouder dan 18 jaar + 2 personen jonger dan 13 jaar). Tijdens het bezoek mag u het mondkapje af als u zit. Koffie haalt men aan het begin van het bezoek, daarna zijn er geen loopbewegingen meer toegestaan. Uw relatie informeert u over het ingeplande bezoekuur. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor het afbellen van de afspraak. Zorg dat u op tijd aanwezig bent. Een half uur voor einde bezoektijd wordt u niet meer toegelaten.

 • Toegang tot de inrichting
  Als u op bezoek komt moet u zich bij binnenkomst identificeren met een geldig en onbeschadigd identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). Indien u zich aanmeldt voor uw afspraak wordt het legitimatiebewijs ingehouden en gecontroleerd. Na het bezoek krijgt u het terug.  
  • Kinderen vanaf 14 jaar moeten zich zelf legitimeren
  • Kinderen tot en met 13 jaar moeten onder begeleiding
  • Kinderen vanaf 14 jaar mogen alleen op bezoek komen, maar mogen niet als begeleider optreden.
  • Vanaf 18 jaar mag men optreden als begeleider

In verband met de coronamaatregelen is de bezoekprocedure anders dan u van ons gewend bent. Het kan zijn dat het bij de entree wat langer duurt, we vragen u daarom een half uur van te voren aanwezig te zijn. We vragen u en uw relatie ook de bezoekplek schoon te maken na gebruik, zodat de volgende bezoeker ook veilig binnen kan zitten.

Wij danken u voor uw begrip.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek

Familie of relaties kunnen zelf geen afspraak maken: de gedetineerde kan familieleden of relaties uitnodigen en dient het bezoek ook zelf te laten weten op welk tijdstip men langs kan komen. De bezoektijden zijn gekoppeld aan de afdeling waar de gedetineerde verblijft.

Ambtelijk bezoek

Ambtelijk bezoek: T 088 07 41300
Ambtelijk bezoek kan een verzoek plaatsen voor het, binnen bloktijd, bezoeken van een cliënt via mail zakelijkbezoek.pizwolle@dji.minjus.nl

Terugbelverzoek advocaten

Een terugbelverzoek aanvragen voor het telefonisch spreken van een cliënt(e) kan via mail zakelijkbezoek.pizwolle@dji.minjus.nl

Familie en/of vrienden

Bellen door familie en/of vrienden of doorverbinden naar een gedetineerde die bij ons verblijft, is niet mogelijk. Andersom kan de gedetineerde wel telefonisch contact met u opnemen. Hiervoor kunnen echter geen terugbelverzoeken e.d. gedaan worden. Ook kunnen er telefonisch geen berichten worden doorgegeven.

Telefonisch worden er ook geen mededelingen gedaan of een gedetineerde bij ons verblijft.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Huub van Doornestraat 15
8013 NR Zwolle
Tel. 088 074 08 00

Postadres

Postbus 40033
8004 DA Zwolle

Bereikbaarheid

Detentie en re-integratie (casemanagers): T 088 074 11 30
Detentie en re-integratie (backoffice): T 088 074 08 08
Bevolkingsadministratie / BVA: T 088 074 08 10
Medische Dienst: T 088 074 08 17
Bureau Management Ondersteuning / BMO: T 088 074 08 45
Penitentiair Psychiatrisch Centrum / PPC: T 088 074 11 26
Regionaal Bedrijfsbureau Arbeid / RBBA: T 088 074 11 28