PI Alphen aan den Rijn

Wat betekenen de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus voor functioneel bezoek zoals advocaten en ketenpartners?

Bezoek van advocaten en ketenpartners is - indien noodzakelijk voor de rechtsgang - mogelijk zonder afspraak, in de advocatenkamers achter plexiglas. Hierbij rekening houdend met eventuele bloktijden in verband met arbeid voor gedetineerden. Waar mogelijk heeft digitaal of telefonisch contact de voorkeur. Hiervoor kan per e-mail een terugbelverzoek gedaan worden bij het Informatie- en Servicepunt PI Alphen: isp.pialphen@dji.minjus.nl. Als advocaat bent u zelf verantwoordelijk voor het achterhalen van de bloktijden van uw cliënt. Dit is mogelijk via 08807-11000 of het bovenstaande e-mailadres.

Wij werken met de Telio-voicemailfunctionaliteit. Onder ‘Bent u bezoeker?’ vindt u hierover meer informatie.


PI Alphen aan den Rijn

De Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn bestaat uit twee locaties. Locatie Eikenlaan en de naastgelegen locatie Maatschapslaan.

Aan de Eikenlaan zijn cellen voor arrestanten en Huis van Bewaring. Aan de Maatschapslaan is een gevangenis, Huis van Bewaring en een afdeling Extra Zorgvoorziening (EZV). Ook heeft PI Alphen aan den Rijn een ISD-afdeling (Inrichting Stelselmatige Daders) en een BBA (Beperkt Beveiligde Afdeling). In totaal heeft de PI Alphen aan den Rijn plaats voor meer dan 1100 gedetineerden.