PI Alphen aan den Rijn

Wat betekenen de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus voor functioneel bezoek zoals advocaten en ketenpartners?

Bezoek van advocaten is mogelijk zonder afspraak in de advocatenkamers achter plexiglas. Hierbij rekening houdend met eventuele bloktijden in verband met arbeid voor gedetineerden. De voorkeur gaat uit naar het niet-fysiek laten plaatsvinden van de afspraak, maar middels de telefoon (door middel van een terugbelverzoek). Een terugbelverzoek kan uitsluitend per e-mail worden aangevraagd via het Informatie- en Servicepunt PI Alphen: isp.pialphen@dji.minjus.nl. Bezoek van ketenpartners en vrijwilligers is weer mogelijk, mits op afstand. Waar mogelijk heeft digitaal contact nog steeds de voorkeur.

Per 21 mei 2021 zullen wij gaan werken met de Telio-voicemailfunctionaliteit. Onder ‘Bent u bezoeker?’ vindt u meer informatie.


Als advocaat bent u zelf verantwoordelijk voor het achterhalen van de bloktijden van uw cliënt. Dit is mogelijk via 088-0711000 of per mail (via het bovenstaande e-mailadres).


PI Alphen aan den Rijn

De Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn bestaat uit twee locaties. Locatie Eikenlaan en de naastgelegen locatie Maatschapslaan.

Aan de Eikenlaan zijn cellen voor arrestanten en Huis van Bewaring. Aan de Maatschapslaan is een gevangenis, Huis van Bewaring en een afdeling Extra Zorgvoorziening (EZV). Ook heeft PI Alphen aan den Rijn een ISD-afdeling (Inrichting Stelselmatige Daders) en een BBA (Beperkt Beveiligde Afdeling). In totaal heeft de PI Alphen aan den Rijn plaats voor meer dan 1100 gedetineerden.