Bent u bezoeker van PI Alphen?

Bezoekt u binnenkort een gedetineerde in PI Alphen? Lees hieronder wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.
Meer informatie over bezoek en de bezoekregels van DJI-locaties vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek

Toegangsvoorwaarden

  • De gedetineerde die u wilt bezoeken, moet uw gegevens op zijn bezoekerslijst zetten.
  • Per bezoekmoment kunnen maximaal drie personen de inrichting bezoeken. Kinderen tot 2 jaar tellen hierbij niet mee.
  • Als u op bezoek komt moet u een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen (verplicht vanaf 14 jaar). Zonder geldig identiteitsbewijs krijgt u geen toegang tot de inrichting.
  • Kinderen tot en met 13 jaar worden alleen toegelaten wanneer zij onder begeleiding zijn van een volwassene (minimaal 18 jaar oud).
  • U mag in principe niets mee het gebouw innemen (dus geen jas, tas, mobiele telefoon etc.). Uitzonderingen hierop zijn baby benodigdheden, zoals een voedingsflesje, een luier en een speen. Uw overige spullen kunt u opbergen in een kluisje.
  • Alleen wanneer gedetineerden in het plusprogramma twee uur bezoek achter elkaar hebben, mag één bezoeker halverwege het bezoekmoment gewisseld worden. In alle overige situaties is het niet toegestaan tijdens het bezoek van bezoekers te wisselen.
  • De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent.

Bezoekt u de PI aan de Eikenlaan?
Als u het hek doorrijdt kunt u direct naar links om te parkeren. Dit deel van de parkeerplaats is gereserveerd voor bezoekers.
Is deze parkeerplaats vol? Dan kunt u parkeren op het terrein van de PI aan de Maatschapslaan. Wij verzoeken u om niet te parkeren op het terrein van naastgelegen bedrijven. Zij hanteren een wegsleepregeling en dit kan voor vervelende situaties zorgen.

Bezoektijden

De bezoektijden zijn afhankelijk van de afdeling waar de gedetineerde verblijft.

Heeft u goederen om in te voeren, dan wordt aangeraden om 45 tot 60 minuten voor aanvang van het bezoekmoment aanwezig te zijn. Overleg vooraf wel even met de gedetineerde over de regels en tijden voor invoer.

Meer informatie over het invoeren van goederen vindt op de pagina ‘informatie voor gedetineerden en hun naasten’

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst in de PI moet u 'piepvrij' door de detectiepoort lopen. Wij raden u aan om daar rekening mee te houden bij uw kledingkeuze. In sommige kleding en accessoires zit metaal, waardoor de detectiepoort piept. Denk hierbij aan ritssluitingen, knopen, studs, gespen, beugel bh’s, haarclips, riemen en sieraden. Heeft u losse items als sieraden, vesten, riemen en haarclips afgedaan en blijft het apparaat piepen? Dan gaan we u plaatselijk fouilleren, daar waar de handscanner een signaal blijft afgeven.

Beeldbellen

Bij DJI is het mogelijk een videogesprek te voeren met een justitiabele. We noemen dit beeldbellen. Dit beeldbellen is een alternatief voor normaal bezoek in de inrichting waar uw relatie verblijft. Als u gebruik maakt van een computer of een tablet hoeft u voor beeldbellen niets te installeren. Wilt u het gesprek voeren via een telefoon dan heeft u de Jitsi app nodig uit de Play Store (Android) of App Store (Apple).

Zie voor meer informatie de pagina 'Beeldbellen DJI'.

Ambtelijk bezoek

LET OP: ambtelijk bezoek is uitsluitend mogelijk op afspraak.

Voor het maken van een afspraak kunt u uiterlijk één werkdag van tevoren mailen naar bezoekaanvraagpialphen@dji.minjus.nl. Wij verzoeken u om uw aanvraag te beperken tot gegevens van uw cliënt: achternaam en voorletters, geboortedatum en/of detentienummer én de dag en tijdstip/duur van uw gewenste bezoek.

Binnen welke tijden is ambtelijk bezoek mogelijk?
Aan de Maatschapslaan op maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 11.30 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur.
Aan de Eikenlaan op maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 11.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met de bloktijden van de betreffende gedetineerde. De bloktijden zijn verschillend en afhankelijk van de afdeling/cel waarop iemand verblijft. Als ambtelijk bezoeker bent u zelf verantwoordelijk voor het achterhalen van de bloktijden van uw cliënt. Dit is mogelijk via het Informatie- en Servicepunt PI Alphen: isp.pialphen@dji.minjus.nl.

Ambtelijk bezoek wordt tot maximaal 30 minuten voor het einde van de bezoektijden toegelaten. 
Houd er rekening mee dat bezoek buiten de genoemde tijden niet mogelijk is, tenzij de rechtsgang hierdoor in het geding komt.
Bij binnenkomst dient u een geldig identiteitsbewijs en legitimatiebewijs (beroepspas) te tonen.
Ambtelijk bezoek van instanties die van rechtswege géén toegang hebben tot een penitentiaire inrichting (dus zonder pas), moet vooraf contact opnemen met de inrichting.

Terugbelverzoek advocaten

Als geprivilegieerd bezoek wordt u verzocht om gebruik te maken van de MyTelio app of het servicenummer 0900 1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Met een voicemailbericht kunt u uw cliënt rechtstreeks vragen om u terug te bellen of een bezoekafspraak met u te maken. U kunt ook een terugbelverzoek indienen via isp.pialphen@dji.minjus.nl

Justitiabelen ontvangen bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw cliënt vragen om het unieke rekeningnummer van Telio (8-cijferig), zodat u een voicemailbericht kunt inspreken. Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de Telio flyer relaties van justitiabelen. Informatie over het downloaden en gebruik van de Telio app vindt u op de website van MyTelio. 
Let op: vanaf 1 maart 2023 is het niet meer mogelijk om geld te storten via MyTelio.

Het moment waarop uw cliënt kan terugbellen is o.a. afhankelijk van de zogenaamde bloktijden in een penitentiaire inrichting. Zo kan een cliënt niet terugbellen tijdens het dagdeel arbeid.

Postpakketten van advocaat aan gedetineerde
Indien u als advocaat het dossier wilt opsturen naar uw cliënt dient u dit vooraf af te stemmen met uw cliënt, zodat uw cliënt dit kenbaar kan maken binnen de inrichting, anders loopt men het risico dat het pakket retour gestuurd wordt.

Wij raden u aan, na afstemming met uw cliënt, het postpakket te versturen naar het bezoekadres van locatie Maatschapslaan en niet naar de postbus van de inrichting.

Contactgegevens

Bezoekadres Postadres voor beide locaties
Locatie Maatschapslaan
Maatschapslaan 1
2404 CA ALPHEN AAN DEN RIJN

Locatie Eikenlaan
Eikenlaan 36
2404 BR ALPHEN AAN DEN RIJN

PI Alphen aan den Rijn
Postbus 762
2400 AT ALPHEN AAN DEN RIJN

Meer informatie over gedetineerdenpost vindt u op de pagina Informatie voor gedetineerden en hun naasten.

Telefoonnummer

088 07 11000: Informatie- en Servicepunt PI Alphen
Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 – 11.30 uur en van 12.30 – 17.00 uur.
Ook per mail bereikbaar via isp.pialphen@dji.minjus.nl.

Telefonisch verstrekken wij i.v.m. privacywetgeving geen informatie over gedetineerden.

Bereikbaarheid

PI Alphen aan den Rijn is gelegen op industrieterrein Rijnhaven. De locatie is zowel met het openbaar vervoer als met eigen vervoer goed bereikbaar. Parkeerplaatsen bij de PI aan de Eikenlaan zijn zeer beperkt. Wij raden u daarom aan om met openbaar vervoer te komen (zie 9292.nl voor meer informatie), of te parkeren bij de PI aan de Maatschapslaan.

Wij verzoeken u om niet te parkeren op het terrein van naastgelegen bedrijven. Zij hanteren een wegsleepregeling en dit kan voor vervelende situaties zorgen. Zie onderstaand routebeschrijvingen naar zowel de Eikenlaan als de Maatschapslaan.