Bent u bezoeker van PI Arnhem?

Bezoekt u binnenkort een gedetineerde in PI Arnhem? Lees hieronder wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.
Meer informatie over bezoek en de bezoekregels van DJI-locaties vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Parkeren

Het is niet toegestaan voor het bezoek van gedetineerden om te parkeren op het terrein van de PI behalve als u gebruikt wilt maken van een invalidenparkeerplaats. Bezoekers worden doorverwezen naar het parkeerterrein van de naastgelegen tennisvereniging of bij de tegenoverliggende flats.

Voor alle bezoekers aan PI Arnhem geldt dat zij zich een half uur voor aanvang van het bezoek moeten melden. Na aanmelding dient u plaats te nemen in de wachtruimte en de overige aanwijzingen van het personeel op te volgen.

Aanvullende bezoekregels voor PI Arnhem

We vragen uw aandacht voor de volgende regels:

  • Het is niet toegestaan om tijdens het bezoek een horloge te dragen. Deze kunt u opbergen in een daarvoor bestemd kluisje bij de voorportier.
  • Draagt u een elektronische enkelband? Bel dan minimaal een week voor uw bezoek naar het centrale nummer om de beperkingen en voorwaarden daarvan te melden. PI Arnhem laat u dan weten of uw bezoek door kan gaan.
  • Bezoekers met een Implanteerbare (inwendige) Cardioverter Defibrillator (ICD) dienen dit kenbaar te maken aan de portier middels een ICD-identiteitsbewijs of-penning.
  • Bezoekers die een prothese dragen waarin metaal verwerkt is, dienen een doktersverklaring te overleggen. U wordt dan handmatig gedetecteerd en mogelijk gefouilleerd.
  • Bezoekers die gebruik maken van een rolstoel, rollator of wandelstok dienen gebruik te maken van de rolstoel, rollator of wandelstok van de PI.
  • Baby’s en kinderen dienen te worden overgeplaatst in een Maxi-Cosi of buggy van de PI.

Beeldbellen

Het is mogelijk een videogesprek te voeren met uw relatie in detentie. We noemen dit beeldbellen. Dit beeldbellen is een aanvulling op het reguliere bezoek. Beeldbellen is geen recht maar een extra onderdeel in het programma van PI Arnhem.

Het maken van een beeldbelafspraak komt altijd vanuit uw relatie in detentie. Het is voor u niet mogelijk om zelf een afspraak in te plannen.

Voor videobellen gelden dezelfde regels als voor het reguliere bezoek. Hieronder staan enkele regels die specifiek op videobellen van toepassing zijn:

  • Het gesprek vindt plaats in een rustige en niet-openbare omgeving;
  • Aan het gesprek mag alleen de contactpersoon deelnemen waarvoor de afspraak is goedgekeurd;
  • Het gesprek is met één persoon (met uitzondering van inwonende kinderen), tenzij vooraf anders aangegeven en goedgekeurd;
  • Het gesprek is niet met een advocaat;
  • Er mag geen groepsgesprek worden gestart met meerdere apparaten;
  • Er mogen geen verboden voorwerpen in beeld komen, zoals wapens of pornografie;
  • Er mogen geen beelden worden opgenomen van het gesprek. Dit geldt zowel voor videobeelden als foto’s en geluidsopnamen;
  • Tijdens het gesprek worden geen handeling verricht die de orde, rust en veiligheid van de inrichting aantasten, zoals zaken die verband houden met contrabande, voortgezet crimineel handelen vanuit detentie of de integriteit van DJI en haar medewerkers.

Uit veiligheidsoverwegingen kan beeldbellen alleen worden aangeboden als iedereen zich aan de regels houdt. Daarom kijken en luisteren DJI-medewerkers mee tijdens de gesprekken, net zoals we ook toezicht houden bij fysiek bezoek. Bij ongewenst gedrag vanuit een van beide kanten zal het gesprek worden beëindigd.

Zie voor meer informatie de pagina 'Beeldbellen DJI'. 

Relatiebezoek

Bezoek is (afhankelijk per afdeling) mogelijk op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. U kunt als bezoeker niet telefonisch een afspraak maken. Uw relatie is zelf verantwoordelijk wie op zijn vaste bezoekuur komt. Hij levert een namenlijst in van degenen die bij hem op bezoek kunnen komen (maximaal 3 bezoekers inclusief kinderen). Alleen als uw naam op deze lijst staat bent u van harte welkom. Uw relatie informeert u over zijn vaste bezoekuur. Hij is ook verantwoordelijk voor het afbellen van de afspraak. Zorg dat u op tijd aanwezig bent. Een half uur voor het einde van de bezoektijd wordt u niet meer toegelaten.

Houd er rekening mee dat het bezoekmoment wordt afgebroken als u tijdens het bezoek naar de toilet gaat.

Ambtelijk bezoek

Wilt u uw cliënt in PI Arnhem ontmoeten, dan dient u hiervoor een afspraak te maken. Bellen voor het maken van een afspraak kan van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van 08.30 tot 11.45 uur en in de middag van 13.15 tot 16.30 uur.  U kunt telefonisch contact opnemen met het algemene nummer van onze inrichting, dat u vindt onder 'Contactgegevens' op deze pagina. Maak tijdig een afspraak voor uw bezoek, want PI Arnhem heeft een beperkt aantal spreekkamers.

Ambtelijk bezoek heeft toestemming om één mobiele gegevensdrager (laptop of mobiele telefoon, maar geen smartwatch) mee te nemen naar het spreekuur. Hiertoe dient een formulier ‘’Voorwaarden toegang met mobiele gegevensdrager geprivilegieerd bezoek’’ ingevuld te worden bij de bezoekportier.  Overige mobiele gegevensdragers kunnen worden opgeborgen in de daarvoor bestemde kluisjes bij de voorportier.

Terugbelverzoek advocaten

Indien u een terugbelverzoek heeft voor uw cliënt dan kunt u gebruik maken van de MyTelio app, of het servicenummer (0900)1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Met een voicemailbericht kunt u uw cliënt rechtstreeks vragen om u terug te bellen of een bezoekafspraak met u te maken.

Uw cliënt ontvangt bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw relatie vragen om het unieke rekeningnummer van Telio (8-cijferig), zodat u een voicemailbericht kunt inspreken. Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de onderstaande flyer Ontdek het gemak van MyTelio.

Bent u van mening dat er sprake is van een spoedeisende situatie, dan dient u afdoende feiten en omstandigheden met betrekking tot de noodzaak te verstrekken, zodat kan worden beoordeeld of de (spoed)situatie inderdaad vraagt om direct contact. Een dergelijk terugbelverzoek voor het telefonisch spreken van een cliënt kan, op doordeweekse dagen tijdens kantooruren, worden aangevraagd via advocatenterugbelverzoek.piarnhem@dji.minjus.nl.

Toegangsbeleid

Wij rekenen op uw begrip voor onze toegangsprocedure. Iedere bezoeker dient zich bij binnenkomst in de PI Arnhem te legitimeren met een geldig ID bewijs. Dit mag zijn een: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Europese identiteitskaart. Vanaf 14 jaar bent u verplicht zich te legitimeren.

Voordat u de inrichting verder in mag, dient u ‘piepvrij’ door de detectiepoort te gaan. Hiertoe moet u alle (metalen) voorwerpen in de daarvoor bestemde bak plaatsen, zodat deze goederen door middel van een bagagedoorlichtingsapparaat kunnen worden gecontroleerd. Zaken van metaal, waaronder metalen gespen, knopen, ritsen, beugelbeha’s, haarspelden en dergelijke kunnen ervoor zorgen dat u niet ‘piepvrij’ door de detectie komt. Houd hier dus rekening mee bij de keuze van uw kleding. Wanneer u niet ‘piepvrij’ door de detectiepoort komt, mag u niet naar binnen.

Controle door de drugs-/telefoonhond is mogelijk. Wanneer de hond een melding geeft, wordt u als bezoeker die dag geweigerd. Op grond van art. 38 lid 5 PBW kan de directeur bepalen dat een bezoeker aan de kleding wordt onderzocht op aanwezigheid van voorwerpen die een gevaar kunnen opleveren voor de orde en/of veiligheid in de inrichting. Dit onderzoek kan ook betrekking hebben op de meegebrachte voorwerpen. De directeur is bevoegd dergelijke voorwerpen gedurende de duur van het bezoek onder zich te nemen tegen afgifte van een bewijs van ontvangst dan wel aan een opsporingsambtenaar ter hand te stellen met het oog op de voorkoming of opsporing van strafbare feiten. Mocht er sprake zijn van strafbare feiten, wordt direct de politie ingeschakeld.

Fouillering van bezoekers vindt steekproefsgewijs plaats en bij verdenking. Voorafgaand aan bezoek aan de familiekamer en Bezoek Zonder Toezicht (BZT) vindt altijd fouillering plaats.