Bent u bezoeker?

Let op: Om de verspreiding van het corona virus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn. Het bezoek vindt achter plexiglas plaats. Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan moet u hiervoor een afspraak maken. U kunt bellen met de bezoekadministratie, dit nummer vindt u onder ‘Ambtelijk bezoek’. Geeft u dan aan dat u advocaat bent en een bezoekafspraak met uw cliënt wilt plannen.

Mondkapje verplicht

Vanaf donderdag 15 oktober 2020 is het voor relatie- en ambtelijk bezoek verplicht om een eigen, niet medisch mondkapje te dragen binnen de inrichting. Dit mondkapje dient u te dragen van- en naar de bezoekruimte. Relatie bezoek mag het mondkapje in de bezoekzaal afdoen wanneer is plaatsgenomen. Ambtelijk bezoek mag het mondkapje afdoen in de spreekkamer.

Coronamaatregelen t.a.v. bezoek

 • De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent.
 • Bezoekers dienen een medisch type-II (R) mondneusmasker te dragen binnen de inrichting.
 • Er vindt een Gezondheidscheck plaats wanneer u op bezoek komt. Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts? Stelt u uw bezoek aan onze inrichting dan uit. DJI volgt de richtlijnen van het RIVM. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst in onze justitiële inrichting een gezondheidscheck, die bestaat uit het beantwoorden van een aantal vragen over de gezondheid.
 • U wordt uiterlijk tot dertig minuten voor eindtijd van het bezoekuur toegelaten tot de inrichting.
 • Bezoek zonder toezicht (BZT) is weer mogelijk vanaf 01-02-2022. Hiervoor zijn wel de volgende voorwaarden van toepassing:
  • De bezoeker BZT dient digitaal- of op papier aan te kunnen tonen dat hij/zij minder dan 8 weken geleden een corona-infectie heeft doorgemaakt of dat hij/zij negatief getest is door middel van een PCR test die niet ouder is dan 48 uur.
  • De bezoeker BZT heeft geen corona gerelateerde klachten.

Bovenstaande geldt gedurende de landelijke coronamaatregelen en kan daarmee afwijken van het ‘Bezoekreglement PI Dordrecht’.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Vanaf maandag 10 mei 2021 kan een gedetineerde één uur per week bezoek ontvangen van maximaal 3 bezoekers per bezoekmoment, kinderen tot en met 13 jaar uitgezonderd.

De directie heeft bepaald dat er 2 kinderen tot en met 13 jaar mogen worden toegelaten onder begeleiding van een meerderjarige (18 jaar en ouder). Kinderen vanaf 14 jaar tot en met 17 jaar mogen zonder begeleiding op bezoek komen mits zij in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

In verband met de coronamaatregelen wijkt bovenstaande af van ons bezoekreglement.

Ambtelijk bezoek

Het contact met de advocatuur vindt bij voorkeur digitaal plaats, maar als de advocaat of justitiabele aangeeft fysiek te willen overleggen, dan is dat mogelijk.

Ambtelijk bezoek is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 11.45 uur en van 12.30 uur tot 16.30 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk 10 minuten voor einde bezoek. Wij raden aan om vóór het ambtelijk bezoek een afspraak te maken via de bezoekadministratie. Een afspraak maken kan via het nummer 088-07 22715. Het afspraken bureau/ambtelijk bezoek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 uur. Is er sprake van een spoedsituatie na 12:00 uur en dient u uw cliënt de dag erna te bezoeken, stuur dan uw verzoek per email door via: backoffice.pi.dordrecht@dji.minjus.nl. Uw verzoek zal vervolgens door de directeur worden beoordeeld.

Indien er een afspraak wordt gemaakt, dan dient het ambtelijk bezoek zijn cliënt hierover zelf te informeren. Wanneer u geen afspraak heeft gemaakt dan kan het voorkomen dat er geen spreekkamer beschikbaar is. U dient er rekening mee te houden dat uw cliënt niet in de gelegenheid is om u te ontvangen tijdens bloktijden. Dit laatste geldt voor bezoek met- en zonder afspraak.

U dient naast een eventuele beroepenpas in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Bezoek ketenpartners (Niet Justitiegebonden Organisaties)

Bezoek van ketenpartners vindt zoveel mogelijk digitaal plaats. Uitzondering hierop is wanneer er dringende redenen zijn om het bezoek fysiek te laten plaatsvinden.

Behoort u tot één van onze ketenpartners dan dient u voordat u telefonisch een afspraak maakt de navolgende procedure te volgen. U stuurt een e-mailbericht naar DORLC-EFM-Ketenpartn@dji.minjus.nl met daarin de volgende informatie:

 • Naam van uw organisatie.
 • Uw volledige naam.
 • Naam van de gedetineerde die u wilt bezoeken.
 • Reden waarom u deze gedetineerde komt bezoeken (zo uitgebreid mogelijk).

Na ontvangst van deze gegevens zal er een toetsing plaatsvinden of er sprake is van toekenning geprivilegieerd (ambtelijk) bezoek. Wij zullen zo spoedig mogelijk op uw verzoek reageren.

Terugbelverzoek advocaten

Indien u een terugbelverzoek heeft voor uw cliënt, dan kunt u gebruik maken van e-mail: backoffice.pi.dordrecht@dji.minjus.nl.

Daarnaast kunt u gebruik maken van de MyTelio app of het servicenummer (0900)1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Met een voicemailbericht kunt u uw cliënt rechtstreeks vragen om u terug te bellen. Gedetineerden ontvangen bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw cliënt vragen om het unieke rekeningnummer van Telio, zodat u een voicemailbericht kunt inspreken. Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de onderstaande "Telio flyer relaties van justitiabelen".

Informatie over het downloaden en gebruik van de Telio app vindt u op de website van MyTelio. Meer informatie vindt u ook in onderstaande flyer.

Toegangsbeleid

Voor uitgebreide informatie over onder andere het toegangsbeleid, verwijzen we u naar het bezoekreglement.

Contactgegevens

Bezoekadres

Kerkeplaat 25
3313 LC DORDRECHT

Postadres

PI Dordrecht
Postbus 638
3300 AP DORDRECHT
Tel. 088 072 26 00

Bereikbaarheid

PI Dordrecht is met de auto makkelijk te bereiken vanaf de A16 en A15. Kies vervolgens de N3 en neem afrtit De Staart.