Bent u bezoeker?

Op dit moment kan een gedetineerde maximaal één uur per week bezoek ontvangen. Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan hoeft u geen afspraak in te plannen voor een bezoek. Voor advocaten en Reclasseringswerkers geldt op werkdagen: vrije inloop van 09.00 uur tot 11.45 uur en van 13.00 uur tot 16.15 uur.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek algemeen

Op dit moment kan een gedetineerde van PI Haaglanden maximaal één uur per week bezoek ontvangen. De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent.

Beeldbellen

Gedetineerden worden in de gelegenheid gesteld om contact te hebben middels beeldbellen. Gedetineerden mogen maximaal 1 uur per week gebruik maken van beeldbellen, in plaats van het fysiek bezoek. Als u gebruik maakt van een computer of een tablet hoeft u voor beeldbellen niets te installeren. Wilt u het gesprek voeren via een smartphone dan heeft u de Jitsi app nodig uit de Play Store (Android) of App Store (Apple).

Hoe werkt het?
De gedetineerde kan via zijn leefafdeling een afspraak maken voor beeldbellen. Wanneer de afspraak is goedgekeurd en ingepland wordt aan de gesprekspartner een uitnodiging per mail verstuurd met de datum en het tijdstip van het videogesprek. De uitnodiging is alleen voor u persoonlijk bedoeld. Naast de datum en het tijdstip vindt u in de mail een link naar het videogesprek. Elke link is uniek en kan slechts één keer worden gebruikt. Soms moet u nog even wachten tot de gedetineerde ook aan het gesprek zal deelnemen.

Het gesprek dient in een rustige omgeving plaats te vinden; het is niet toegestaan buiten of in een grote ruimte met meerdere personen het gesprek te voeren. Mochten er meerdere genodigenden willen deelnemen aan het gesprek, kan dit alleen met toestemming van de inrichting.

Om te beoordelen of iedereen zich aan de afspraken houdt, kunnen DJI-medewerkers meekijken met de gesprekken. Deelnemers kunnen tijdens het gesprek op ongewenst gedrag worden aangesproken. In het uiterste geval kan voor een of meerdere personen de verbinding worden verbroken.

Gesprekken kunnen opgenomen en nadien bekeken worden. De gedetineerde wordt daarvan, altijd vooraf aan het videogesprek, in kennis gesteld.

Bezoek aan patiënt Justitieel Centrum voor Somatische Zorg (JCvSZ)

De gedetineerde patiënt is zelf verantwoordelijk voor het maken van een afspraak. Er zijn vaste bezoektijden per afdeling. Uw relatie is op de hoogte en kan u hierover informeren. Het JCvSZ is een zorginstelling. Voor de veiligheid van u, uw naasten en andere patiënten dient u de aanwijzingen van het personeel strikt op te volgen bijvoorbeeld in het geval van hygiëne- en isolatievoorschriften.

Bezoek aan patiënt Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC)

Als een gedetineerde in het PPC bezoek wil ontvangen, is hij zelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van deze bezoeker(s). Familie en relaties van gedetineerden kunnen zelf geen afspraak maken.

Ambtelijk bezoek

Advocaten van gedetineerden en Reclasseringswerkers van Reclassering Nederland, Leger des Heils en Parnassia hoeven geen afspraak in te plannen voor een bezoek. Voor advocaten en Reclasseringswerkers geldt op werkdagen: vrije inloop van 09.00 uur tot 11.45 uur en van 13.00 uur tot 16.15 uur.

Indien u als gedragswetenschapper in opdracht van de Rechtbank een (gedrags)rapportage moet opstellen over een gedetineerde en in het kader van voornoemde opdracht de gedetineerde wil bezoeken, dan dient u telefonisch contact op te nemen met de Back Office om een afspraak te maken (088-0714000, keuze 2). Voor het JCvSZ via patiëntenadministratie keuze 5.

Als u zich meldt bij de portier van de PI Haaglanden dient u, naast een geldig legitimatiebewijs, een document te overhandigen waaruit blijkt dat de rechtbank u opdracht heeft gegeven tot het opstellen van een (gedrags)rapportage m.b.t. de betreffende gedetineerde.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding en schoeisel. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Overige toegangsvoorwaarden

 • Als u op bezoek komt moet u een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen (verplicht vanaf 14 jaar). Zonder geldig identiteitsbewijs krijgt u geen toegang tot de inrichting.
 • Kinderen tot en met 16 jaar worden alleen toegelaten wanneer zij onder begeleiding zijn van een volwassene (minimaal 18 jaar oud).
 • U mag in principe niets mee het gebouw innemen (dus geen jas, tas, mobiele telefoon etc.). Uitzonderingen hierop zijn babybenodigdheden, zoals een voedingsflesje, een luier en een speen. Uw overige spullen kunt u opbergen in een kluisje (werkt op 1 euro-munten).
 • Het is strafbaar om bepaalde voorwerpen (drugs, wapens, mobiele telefoons, alcohol en geld) binnen te brengen in een justitiële inrichting. Personen die verboden voorwerpen de inrichting binnenbrengen kunnen op grond van deze bepaling worden gestraft met een gevangenisstraf of een geldboete.

Contactgegevens

Bezoekadres

Pompstationsweg 32
2597 JW DEN HAAG
tel. 088 071 40 00

Bereikbaarheid

PI Haaglanden is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Twee buslijnen hebben een halte op ca. 5 minuten lopen van de ingang aan de Pompstationsweg. Komt u met de auto? Dan kunt u gratis parkeren in de wijk rond de inrichting.
Onze locatie in Googlemaps

Openbaar vervoer

 • Reis met de trein naar station Laan van NOI. Neem vervolgens de bus van HTM, lijn 23 richting Scheveningen Noord. Deze busrit duurt ongeveer 12 minuten.
  Stap uit bij Maurits de Brauwweg. U kunt vervolgens een stuk meelopen in de richting die de bus al reed. Steek de Van Alkemadelaan over en sla na zo’n 300 meter linksaf richting de Pompstationsweg. De ingang van PI Haaglanden is op nummer 32.
 • Komt u vanaf station Den Haag Centraal? Neem dan vanaf daar de bus van HTM, lijn 22 richting Den Haag Duindorp. Deze busrit duurt ongeveer 20 minuten. Stap uit bij de bushalte Pompstationsweg en loop een stukje terug in de richting waar de bus vandaan kwam. Sla linksaf naar de Pompstationsweg. PI Haaglanden bevindt zich na ca. 400 meter aan uw linkerhand op nummer 32.

Met de auto

Vanuit de richting Utrecht/Rotterdam

 • Neem de A12 richting Den Haag
 • Houd links aan bij Utrechtsebaan/A12 richting Centrum
 • Houd na 1,3 kilometer rechts aan bij Boslaan richting Wassenaar
 • Sla na 870 meter linksaf richting Willem Witsenplein
 • Sla na 2,8 kilometer linksaf richting Pompstationsweg
 • Sla na 65 meter rechtsaf richting Pompstationsweg

Vanuit de richting Amsterdam

 • Neem de A4
 • Neem de afslag naar de A44 richting Den Haag
 • Blijf rechtdoor rijden op de Rijksstraatweg/N44 richting Den Haag
 • Houd rechts aan bij Zijdeweg.
 • Sla na 700 meter linksaf richting Landscheidingsweg/N440
 • Neem na 1,8 kilometer de afslag richting Oude Waalsdorperweg
 • Sla na 1 km rechtsaf richting Van Alkemadelaan
 • Sla na 1,2 kilometer linksaf richting Pompstationsweg
 • Sla na 65 meter rechtsaf richting Pompstationsweg 32.

N.B.: de PI heeft geen parkeerfaciliteiten voor bezoekers. Parkeren is mogelijk in de omgeving van de PI, maar houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.