Bent u bezoeker?

Let op: Om de verspreiding van het coronavirus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoek. Een gedetineerde mag vanwege de huidige coronamaatregelen per bezoekmoment maximaal twee personen ontvangen (dit aantal is inclusief kinderen). Voor kinderen onder de 16 jaar is het niet toegestaan om de inrichting zonder meerderjarige begeleiding (18 jaar en ouder)  te betreden. Bezoek vanaf de leeftijd van 14 jaar en ouder dient zich te allen tijde met een erkend en geldig legitimatiebewijs te kunnen legitimeren.

Komt u op bezoek? Wij verzoeken u dan eerst een zelftest te doen voordat u het gebouw betreedt. Voor bezoekers geldt het volgende: de RIVM-richtlijnen blijven van kracht, dus bezoek houdt zich aan 1,5 meter afstand, bezoek vindt plaats achter plexiglas en er mag geen sprake zijn van fysiek contact.

Verder zal bij binnenkomst de portier een gezondheidscheck doen. Uw temperatuur wordt gemeten en er worden een aantal controlevragen gesteld. Op grond van een temperatuur vanaf 38 graden en/of andere corona gerelateerde klachten kan u de toegang tot onze inrichting worden geweigerd. De procedure bij binnenkomst vraagt enige tijd. Zorg daarom dat u tijdig voor aanvang bezoek aanwezig bent.

Bezoekers dienen bij binnenkomst en vertrek een mondkapje te dragen; tijdens het bezoek (in de bezoekzaal) mag het mondkapje af. Let op! U moet zelf een neutraal mondkapje meenemen. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Beeldbellen

Bij DJI is het mogelijk een videogesprek te voeren met een justitiabele. We noemen dit beeldbellen. Dit beeldbellen is een alternatief voor normaal bezoek in de inrichting waar uw relatie verblijft. Als u gebruik maakt van een computer of een tablet hoeft u voor beeldbellen niets te installeren. Wilt u het gesprek voeren via een telefoon dan heeft u de Jitsi app nodig uit de Play Store (Android) of App Store (Apple).

Zie voor meer informatie de pagina 'Beeldbellen DJI'.

Ambtelijk bezoek

Bezoek dat noodzakelijk is in het kader van de rechtsgang, zoals bezoek van een advocaat, en welk bezoek niet met bijvoorbeeld digitale hulpmiddelen kan plaatsvinden, kan doorgaan. Beeldbellen door advocaten is niet toegestaan.

Wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting bezoeken, dan moet u hiervoor vooraf een afspraak maken. Het maken van een ambtelijke bezoekafspraak kan uitsluitend per mail (pilwd-planning@dji.minjus.nl). Op dinsdag tot en met vrijdag tussen 08.45 uur en 16.00 uur wordt uw mail behandeld.

Voor het maken van een zogenoemde digitale afspraak kunnen ketenpartners/ hulpinstanties ook terecht bij het e-mailadres: pilwd-planning@dji.minjus.nl

Het is niet mogelijk om voor dezelfde dag een bezoekafspraak te maken. U dient een bezoekafspraak minimaal 24 uur van tevoren aan te vragen.

Afspraken zijn mogelijk binnen de bloktijden van een gedetineerde en kunnen gepland worden in blokken van 3 kwartier. Zonder afspraak is het niet mogelijk een gedetineerde te spreken.

Bezoekers dienen bij binnenkomst en vertrek een mondkapje te dragen; tijdens het bezoek (in de spreekkamer) mag het mondkapje af. Let op! U moet zelf een neutraal mondkapje meenemen. Daarnaast gelden de huidige RIVM-richtlijnen en adviseren wij u een zelftest te doen voordat u komt.

Terugbelverzoek advocaten

Via de voicemailfunctie van Telio kunt u een terugbelverzoek of bericht achterlaten voor uw cliënt. Vraag uw cliënt om zijn Telio rekeningnummer. Dit rekeningnummer staat achterop zijn of haar persoonlijke Telio rekeningkaart. Het nummer bestaat altijd uit 8 cijfers.

Zie voor meer informatie onderstaande digitale folder 'Ontdek het gemak van My Telio'.

Er zijn ook digitale versies van de folder beschikbaar in het Arabisch, Engels en Duits via frontofficenn@dji.minjus.nl.

Het moment waarop uw cliënt kan terugbellen is o.a. afhankelijk van de zogenaamde bloktijden in een penitentiaire inrichting. Zo kan een cliënt niet terugbellen tijdens het dagdeel arbeid. Daarnaast zal uw cliënt over een, voldoende opgewaardeerde, telefoonkaart moeten beschikken en de bereidheid moeten hebben om aan uw verzoek te voldoen.

Mocht u, via het keuzemenu, geen contact krijgen met een medewerker van de door u gekozen afdeling, dan wordt u automatisch doorgeschakeld naar een medewerker van de FONN.

De bedrijfstijden van de Front Office Noord Nederland zijn: 08.00 uur tot 16.00 uur. Verzoeken gedaan buiten deze tijden worden de volgende werkdag in behandeling genomen.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Wanneer u tijdens het  bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Holstmeerweg 7
8936 AS Leeuwarden

Postadres

Postbus 1091
8900 CB Leeuwarden

Bereikbaarheid

Wilt u telefonisch contact met de PI Leeuwarden, bel dan met ons algemene nummer: 088 074 25 00.