Bent u bezoeker?

Let op: Om de verspreiding van het coronavirus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Voorzorgsmaatregelen bezoek

Als Penitentiaire Inrichting (PI) houden wij ons aan strikte veiligheidsregels en in deze tijd ook aan de voorschriften van de RIVM. We verlangen van iedereen zich te houden aan de RIVM-richtlijnen, zoals het afstand houden van anderhalve meter ten opzichte van anderen en het dragen van een mondkapje. Om het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden, mag er tijdens het bezoek aan de PI Lelystad geen fysiek contact zijn en worden justitiabelen en bezoekers gescheiden door plexiglas. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een gezondheidscheck. Door het beantwoorden van enkele vragen wordt getoetst worden op signalen die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus. Als u voorafgaand aan het bezoek merkt dat u verkoudheidsklachten heeft die kunnen duiden op COVID-19, dan verzoeken wij u thuis te blijven en op een ander moment, als u geen klachten meer heeft, het bezoek plaats te laten vinden.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen, is hijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Met ingang van 6 december 2021 mag een gedetineerde maximaal 1 bezoeker ontvangen. Het bezoek blijft voorlopig achter glas plaatsvinden.

Vanaf heden vragen we alle bezoekers van 13 jaar en ouder een mondkapje bij zich te hebben als u de inrichting komt bezoeken. U draagt het mondkapje op die plaatsen waar het afstand houden van anderhalve meter niet mogelijk is. Volg hierbij de aanwijzingen van het personeel op. Wanneer u in de bezoekzaal bent, mag u het mondkapje in ieder geval af doen. U mag zelf een mondkapje meebrengen, maar we hebben ook mondkapjes bij de ingang die aan u worden verstrekt als u geen eigen mondkapje heeft. Let op: als u geen mondkapje wil dragen wanneer dit wel wordt gevraagd, zullen we u helaas de toegang tot de inrichting moeten ontzeggen.

Binnenkomen in de inrichting (legitimeren, inschrijven, piepvrij door de poort en eventuele gezondheidscheck) vraagt nogal wat tijd. Kom daarom altijd ruim op tijd naar de inrichting. Als u later bent, wordt u tot uiterlijk vijftien minuten voor eindtijd van het bezoekuur toegelaten tot de inrichting.

Samengevat:

  • Een gedetineerde mag maximaal één bezoeker ontvangen per bezoekmoment.
  • Kinderen vanaf 14 jaar mogen zonder begeleiding van een volwassene op bezoek komen.
  • Bezoekers van 13 jaar en ouder dragen een mondkapje binnen de inrichting op die plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet mogelijk is.

De gedetineerden kunnen behalve regulier bezoek nog steeds gebruik maken van beeldbellen om zo in contact te blijven met onder andere familie en/of vrienden.

Ambtelijk bezoek

In de afgelopen periode hebben we ambtelijk bezoek gevraagd om van tevoren een afspraak te maken. Dit is niet langer meer nodig. Het is wel verstandig met uw cliënt te overleggen op welke dag en tijd u het beste langs kunt komen, aangezien de arbeid weer is opgestart en het in basis niet mogelijk is uw cliënt te bezoeken tijdens zijn arbeidsblok. Hierdoor is uw cliënt wellicht niet altijd direct beschikbaar en voorkomt u dat u langer moet wachten.

Onze huisregels zeggen hierover het volgende:
Indien u bezoek van uw advocaat wilt ontvangen gedurende het dagdeel of de blokperiode dat u voor de arbeid bent ingedeeld, kan dit niet. Tenzij de zaak een spoedeisend karakter heeft en/ of de directeur besluit dat u gedurende het dagdeel of de betreffende blokperiode niet aan de arbeid deelneemt. In dat geval heeft u geen recht op loon over dat dagdeel of die blokperiode.

Let op: vanaf september 2021 is bezoek op donderdag niet meer mogelijk. Dit omdat er een nieuw dagprogramma ingegaan is. Deze wijziging geldt zowel voor relatiebezoek als voor ambtelijk bezoek.

Ambtelijk bezoek is mogelijk op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 09.00-11.30 uur en tussen 13.00-16.30 uur. Let op, op donderdag is er dus geen mogelijkheid tot bezoek.

Ook voor ambtelijk bezoek geldt dat zij vanaf heden gevraagd worden een mondkapje te dragen binnen de inrichting wanneer het voldoende afstand houden niet mogelijk is. Wilt u de aanwijzingen van het personeel hierop niet opvolgen, dan moeten we u helaas de toegang tot de inrichting ontzeggen.

Terugbelverzoek advocaten

Als geprivilegieerd bezoek kunt u met ingang van 1 januari 2020 gebruik maken van de MyTelio app of het servicenummer 0900 1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Met een voicemailbericht kunt u uw cliënt rechtstreeks vragen om u terug te bellen of een bezoekafspraak met u in te plannen.

Justitiabelen ontvangen bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw cliënt vragen om het unieke rekeningnummer van Telio, zodat u een voicemailbericht kunt inspreken. Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de onderstaande "Telio flyer relaties van justitiabelen". Informatie over het downloaden en gebruik van de Telio app vindt u op de website van MyTelio.

Toegangsbeleid

Bij uw bezoek aan de inrichting moet u zich kunnen identificeren met een geldig identificatiebewijs. Het identificatiebewijs mag niet verlopen zijn.

Voor bezoekers met de Nederlandse nationaliteit zijn geldige identificatiebewijzen: een paspoort, Nederlands rijbewijs, een Europese identiteitskaart of een identiteitspas van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Voor bezoekers met een niet-Nederlandse nationaliteit zijn geldige identificatiebewijzen: een paspoort, een vluchtelingenpaspoort, een vreemdelingenpaspoort of het zogeheten W-document.

Contactgegevens PI Lelystad

Bezoekadres

Larserdreef 300
8233 HB Lelystad

Postadres

Postbus 2170
8203 AD Lelystad
tel. 088 074 03 00
E-mail: BMO.PI.Lelystad@dji.minjus.nl

LET OP: dit e-mailadres kunt u niet gebruiken voor informatieaanvragen over individuele gedetineerdenzaken.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Neem vanaf treinstation Lelystad Centrum buslijn 5 (Arriva) richting Warande. Uitstappen bij bushalte Penitentiaire Inrichting, Lelystad.
Let op: de bus rijdt eerst door de woonwijk om daarna halte PI Lelystad aan te doen.

Met de Auto

Met de auto is de Penitentiaire Inrichting goed te bereiken. Op het eigen terrein is er gratis parkeergelegenheid. Voor bezoekers voor gedetineerden is het parkeerterrein voor de slagboom bestemd. Vanaf daar kunt u langs de slagboom naar de ingang lopen.