Bent u bezoeker?

Let op: Om de verspreiding van het coronavirus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek zijn aangepast.

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Coronamaatregelen t.a.v. bezoek

De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent.

Gezondheidscheck
Er vindt een Gezondheidscheck plaats wanneer u op bezoek komt. Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts? Stelt u uw bezoek aan onze inrichting dan uit. DJI volgt de richtlijnen van het RIVM. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst in onze justitiële inrichting een gezondheidscheck, die bestaat uit het beantwoorden van een aantal vragen over de gezondheid.

U wordt uiterlijk tot dertig minuten voor eindtijd van het bezoekuur toegelaten tot de inrichting.

Mondkapje verplicht

Vanaf donderdag 15 oktober 2020 is het voor relatie- en ambtelijk bezoek verplicht om een mondkapje te dragen binnen de inrichting. Dit mondkapje dient u te dragen van- en naar de bezoekruimte. Relatiebezoek mag het mondkapje in de bezoekzaal afdoen wanneer is plaatsgenomen. Ambtelijk bezoek mag het mondkapje afdoen in de spreekkamer.

Let op! Bezoekers moeten zelf een mondkapje meenemen.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hij zelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Op dit moment kan een gedetineerde één uur per week bezoek ontvangen van maximaal 2 volwassenen en 1 kind tot en met 13 jaar óf 1 volwassenen met 2 kinderen tot en met 13 jaar. Een kind in de leeftijd tot en met 4 jaar dient op schoot te blijven bij de bezoeker.

Kinderen van alle leeftijden mogen op bezoek bij hun ouder. Kinderen tot 14 jaar kunnen mee onder begeleiding van een meerderjarige. Kinderen vanaf 14 jaar mogen zonder begeleiding op bezoek komen mits zij in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Bezoek zonder toezicht

Bezoek zonder toezicht (BZT) is mogelijk. Bezoekers van 13 jaar en ouder, die toegang willen tot de justitiële inrichting voor de familie of gewone BZT-regeling, moeten bij binnenkomst aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • met ingang van 15 november 2021 is een geldige QR-toegangscode nodig. U kunt uw coronatoegangsbewijs laten zien door uw QR-code te tonen via de CoronaCheckapp,
  • u heeft een geldig ID-bewijs bij u, en
  • u staat op de bezoekerslijst.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden, dan wordt u niet toegelaten tot de inrichting.

Ambtelijk bezoek

Ambtelijk bezoek is zonder afspraak mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 11.30 uur (met toegang tot 11.00 uur) en van 13.00 tot 16.30 uur (met toegang tot 16.00 uur). Er kunnen geen spreekruimtes worden gereserveerd.

Terugbelverzoek advocaten

Het is niet mogelijk voor een advocaat om zelf telefonisch contact te zoeken met een cliënt die gedetineerd is. Een terugbelverzoek aanvragen kan door een voicemailbericht achter te laten voor een cliënt. In het onderstaande document ‘Telio flyer relaties van justitiabelen’ is terug te vinden hoe het werkt.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst in de inrichting kunnen bezoekers door een gecertificeerde speurhond gecontroleerd worden op het bezit van drugs. Als deze hond gaat zitten geeft hij daarmee een signaal dat hij bij de bezoeker de lucht van drugs heeft waargenomen. De toegang tot de inrichting zal dan geweigerd worden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Koddeweg 100
3194 DH HOOGVLIET

Postadres

PI Rotterdam, locatie Hoogvliet
Postbus 584
3190 AM HOOGVLIET
Tel. 088 073 14 00