Bent u bezoeker?

Justitiabelen

Algemene bezoekregels
Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek
Als een justitiabele bezoek wil ontvangen, dan is hij zelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Op dit moment kan een justitiabele tijdens het relatiebezoek in de inrichting maximaal vier bezoekers ontvangen. Kinderen vanaf 16 jaar mogen zonder begeleiding van een volwassene op bezoek komen. De procedure van toelating tot bezoek duurt enige tijd, zorg dat u een half uur voor aanvang van het bezoek aanwezig bent.

In de bezoekzaal is fysiek contact niet toegestaan. Wanneer dit toch gebeurt, wordt het bezoek beëindigd.

Bezoekmomenten
De justitiabele zal zelf zijn bezoekers informeren wanneer het bezoekmoment plaatsvindt.

Ambtelijk bezoek
Het is aan te raden om voorafgaand aan het bezoek een afspraak te maken (via telnr. 088 072 01 00). De bezoektijden voor ambtelijk bezoek zijn maandag tot en met vrijdag van 08:30-11:30 uur en van 12:30-16:30 uur. U wordt uiterlijk tot 30 minuten voor eindtijd toegelaten tot de inrichting.

Terugbelverzoek advocaten
Voor een terugbelverzoek belt u met 088 072 02 23. De telefonist neemt uw verzoek aan, noteert uw naam, kantoor en de gegevens van de justitiabele. Het verzoek wordt dezelfde dag nog aan de afdeling doorgegeven. Wanneer een justitiabele op de arbeid verblijft heeft hij geen gelegenheid om te bellen. In dat geval krijgt hij de volgende dag die gelegenheid.

Vreemdelingen

Bent u advocaat
Bent u advocaat en wilt u uw cliënten bij de Gesloten Gezins Voorziening (GGV) in het JC Zeist ontmoeten, dan moet u hiervoor een afspraak maken. U kunt bellen met  088 072 04 33.  Geeft u dan aan dat u advocaat bent en een bezoekafspraak met uw cliënt wilt plannen.

Relatiebezoek
Als een vreemdeling bezoek wil ontvangen is hij/zijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn/haar bezoekers. Een vreemdeling kan maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen tot en met 13 jaar ontvangen. U wordt uiterlijk tot vijftien minuten voor eindtijd van het bezoekuur toegelaten tot de inrichting.

Algemene bezoekregels
Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Bezoektijden
Bezoek is dagelijks mogelijk tussen 09.00 uur tot 16.30 uur, behalve op dinsdag en donderdag. Op deze dagen is er bezoek mogelijk van 09.00 uur tot 11.30 uur. Wilt u een afspraak maken? Dan kunt u bellen naar het telefoonnummer 088 072 01 42 of 20100 optie 1.
Vreemdelingen kunnen ook zelf afspraken maken.

Het bezoek mag per keer bestaan uit maximaal drie volwassenen en twee kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen boven de 12 jaar worden gerekend als een 'volwassene', aangezien zij een volledige zitplaats bezetten. Het is niet toegestaan tijdens het bezoekuur bezoekers te wisselen (dus mensen te laten vertrekken en andere voor hen in de plaats weer binnen te laten).