Bent u bezoeker?

Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan moet u hiervoor een afspraak maken, informatie hierover vindt u onder de kop 'Ambtelijk bezoek'.

Algemene bezoekregels

Sinds 01.01.2023 is er geen mogelijkheid meer om te drinken tijdens het bezoek. Drink voordat u de inrichting inkomt.

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Draagt u een elektronische enkelband? Stuur dan minimaal een week voor uw bezoek het document met de beperkingen en voorwaarden van uw enkelband naar BMO.PI.zuid-oost@dji.minjus.nl. PI Ter Peel/ PI Roermond laat u dan weten of uw bezoek door kan gaan.

Beeldbellen

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt ontvangt u binnen ca. 30 minuten een bevestiging per e-mail. In deze e-mail treft u een link aan die geldig is op de dag van uw afspraak.

LET OP: het kan gebeuren dat deze e-mail in uw spambox terecht komt. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met uw e-mailprovider.

Geef de gegevens zo compleet mogelijk door aan uw relatie. Zonder correcte en complete gegevens kunnen wij u niet volledig verwerken in het systeem.

Heeft u algemene vragen over het beeldbellen? Dan kunt u contact opnemen met de inrichting via het e-mailadres beeldbellenroermond@dji.minjus.nl.

Tips en info:

  • Zorg voor een stabiele verbinding. Wanneer uw verbinding niet stabiel is kan het beeldbellen problemen ervaren.
  • Deel uw persoonlijke link nooit met anderen.
  • Bij het beeldbellen kan het gebeuren dat er iemand meekijkt.
  • Gesprekken worden opgenomen en kunnen terugbekeken worden.
  • Gedraagt u zich niet zoals verwacht zou mogen bij een bezoeker? Dan kan de inrichting uw bezoek voortijdig beëindigen.

Relatiebezoek

Voor aanvragen van familiebezoek kunt u bellen naar een daarvoor speciaal ingericht telefoonnummer 08807- 24 666. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met zondag van 18:00 uur tot 20:30 uur en op zaterdag en zondag van 09:00 uur tot 11:30 uur. Er mogen maximaal 3 personen op bezoek komen, hiernaast mag er nog één baby die niet zelfstandig kan zitten mee komen op schoot van de bezoekers. De baby telt niet mee voor het aantal bezoekers. Kinderen vanaf 13 jaar mogen zelfstandig komen in het bezit van een ID bewijs. Baby’s, peuters en kinderen mogen niet over de scheidingswand heen tijdens het bezoek.

Speurhonden kunnen worden ingezet voor de controle van het bezoek. Wanneer een speurhond drugs of contrabande ruikt en reageert (de bezoeker bij wie de speur- / drugshond gaat zitten) zal de bezoeker die dag de toegang tot de inrichting worden geweigerd.

Contactpersoon ouder-kind

Het aanspreekpunt voor vragen omtrent gedetineerde ouder-kind en specifieke contactmogelijkheden binnen de inrichting is backoffice.roermond@dji.minjus.nl.

Ambtelijk bezoek

Bezoektijden zijn van 09.00 tot 11.30 en van 13.00 tot 16.30 uur.

U dient hiervoor echter wel via het volgende mailadres een bezoekafspraak te maken, backoffice.roermond@dji.minjus.nl.

Indien u een ambtelijk terugbelverzoek heeft voor een gedetineerde kunt u dit verzoek via de e-mail richten aan bureau.management.ondersteuning.pi.zuid-oost.terpeel@dji.minjus.nl.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

U kunt tot 30 minuten voor aanvang van uw bezoek en maximaal 15 minuten na aanvang bezoek toegang verkrijgen tot de inrichting.

Kledingeisen

Bij een bezoek aan de inrichting vragen wij u rekening te houden met onderstaande kledingeisen:

  • Geen uitdagende kleding;
  • Geen aanstootgevende kleding;
  • Geen dubbele lagen (denk hierbij aan vesten, pull overs, jassen etc.);
  • Geen excessieve hoeveelheid zakken/ritsen/versiering;
  • Geen hoofdbedekking (religeuze zaken uitgesloten).

Contactgegevens

Bezoekadres

Keulsebaan 530
6045 GL Roermond

Postadres (officiële stukken)

PI Zuid Oost, locatie Roermond
Postbus 23
6040 AA ROERMOND

Tel. 088 072 45 00
E-mail: bureau.management.ondersteuning.pi.zuid-oost.terpeel@dji.minjus.nl.