Bent u bezoeker?

Let op: Om de verspreiding van het corona virus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn.

Bezoek van gedetineerden draagt een mondkapje tijdens de toegangscontrole en bij de route van en naar de bezoekersruimte. Er wordt een mondelinge gezondheidscheck gedaan.

De bezoekzaal is aangepast aan de voorzorgsmaatregelen. Het bezoek vindt achter plexiglas plaats. Voor meer informatie omtrent bezoek zie kopje 'Relatiebezoek'.

Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan moet u hiervoor een afspraak maken, informatie hierover vindt u onder de kop 'Ambtelijk bezoek'.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Draagt u een elektronische enkelband? Stuur dan minimaal een week voor uw bezoek het document met de beperkingen en voorwaarden van uw enkelband naar BMO.PI.zuid-oost@dji.minjus.nl. PI Ter Peel/ PI Roermond laat u dan weten of uw bezoek door kan gaan.

Skype

Uw relatie is gedetineerd in deze PI. Tijdens de coronacrisis wordt hij/zij in de gelegenheid gesteld om (vooralsnog) met één contactpersoon Skype-contact te hebben. Hiervoor zal uw relatie vragen om uw Skype gegevens in de vorm van Skype naam en mailadres en/of CID.

Waar kan ik mijn Skype-informatie vinden?

  1. Tik of klik op uw profielafbeelding
  2. Tik of klik op uw Skype-profiel. Uw Skype-naam en het account waarop u bent ingelogd, worden weergegeven in uw profiel in de vorm van Naam, mailadres of CID.

Of kijk op: https://support.skype.com/nl/faq/FA10858/wat-is-mijn-skype-naam

Geef de gegevens zo compleet mogelijk door aan uw relatie. Zonder correcte en complete gegevens kunnen wij u op Skype niet vinden. Daarnaast dient u het nieuwe contact vanuit de inrichting te accepteren op uw eigen device!

Tip:

  •  Hoe unieker uw gebruikersnaam des te makkelijker bent u te vinden.
  •  Laat uzelf zichtbaar maken in de Skype zoekresultaten (Instellingen/contact).

Relatiebezoek

Familie of relaties kunnen zelf geen afspraak maken: de gedetineerde kan familieleden of relaties uitnodigen en dient het bezoek ook zelf te laten weten op welk tijdstip men langs kan komen. De bezoektijden zijn gekoppeld aan de afdeling waar de gedetineerde verblijft.

Gedetineerden mogen bezoek ontvangen van maximaal 2 bezoekers (1 volwassene en 1 kind of 2 volwassenen) uit hetzelfde huishouden. Kinderen vanaf 13 jaar mogen zelfstandig op bezoek komen. In verband met het coronavirus doet de portier, voordat u verder de inrichting in kan, een mondelinge gezondheidscheck door middel van het stellen van een aantal vragen.

Het is verplicht een mondkapje te dragen tijdens de toegangscontrole en bij de route van en naar de bezoekersruimte. De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent. Bezoekers worden toegelaten tót een half uur voor het einde van het bezoek.

Speurhonden kunnen worden ingezet voor de controle van het bezoek. Wanneer een speurhond drugs of contrabande ruikt en reageert (de bezoeker bij wie de speur- / drugshond gaat zitten) zal de bezoeker die dag de toegang tot de inrichting worden geweigerd.

Contactpersoon ouder-kind

Voor vragen omtrent bezoekmogelijkheden tussen gedetineerde ouder en kind binnen de inrichting gelieve een mailverzoek te richten aan:
backoffice.ter.peel@dji.minjus.nl

Ambtelijk bezoek

Ambtelijk bezoek kan via onderstaand mailadres een bezoekafspraak maken; backoffice.ter.peel@dji.minjus.nl

Terugbelverzoek advocaten

Indien u een ambtelijk terugbelverzoek heeft voor een gedetineerde kunt u dit verzoek via de e-mail richten aan bureau.management.ondersteuning.pi.zuid-oost.terpeel@dji.minjus.nl.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Speurhonden kunnen worden ingezet voor de controle van het bezoek. Wanneer een speurhond drugs of contrabande ruikt en reageert (de bezoeker bij wie de speur- / drugshond gaat zitten) zal de bezoeker die dag de toegang tot de inrichting worden geweigerd.

Contactgegevens

Bezoekadres

Paterstraat 4
5977 NM Evertsoord

Postadres (officiële stukken)

PI Zuid Oost, locatie Ter Peel
Postbus 6021
5960 AA HORST AAN DE MAAS
Tel. 088 074 57 00
E-mail: bureau.management.ondersteuning.pi.zuid-oost.terpeel@dji.minjus.nl

Bereikbaarheid

PI Ter Peel is vanaf station Horst-Sevenum bereikbaar met de OV-shuttle. Vanaf de halte Patersstraat zijn 2 bestemmingen elk uur bereikbaar, nl. Sevenum Centrum en station Horst-Sevenum. Er is een voorafgaande reservering nodig via telefoonnummer 0800-0224050 (gratis). Op basis van de ritreservering wordt voldoende voertuig capaciteit ingezet. De OV-shuttle rijdt alle dagen van week, op werkdagen van 06:00 - 22:00 uur, op zaterdag en zondag wordt om 08:00 en 09:00 uur gestart. De vertrektijden vanuit Evertsoord naar Sevenum en Station Horst-Sevenum zijn elk uur om *:01. De vertrektijd vanaf station Horst-Sevenum om *:49 uur.