PI Almelo

De Penitentiaire Inrichting (PI) Almelo bestaat uit de locaties: De Karelskamp, De Fabriek en Het Huis van Herstel. Er verblijven hier maximaal 212 gedetineerden.

Contactgegevens

Bezoekadres Postadres
De Karelskamp
Bornsestraat 333
7601 PB Almelo
08807 22400
Postbus 489
7600 AL Almelo

Rondleidingen

Het is mogelijk rondleidingen binnen de Karelskamp aan te vragen voor groepen die, aantoonbaar, vanuit hun werk of opleiding duidelijk affiniteit of binding hebben met het gevangeniswezen of de PI Almelo als zodanig. Het gaat hierbij om de volgende groepen:

  • Mbo, hbo of universitaire studenten, met een minimale leeftijd van 16 jaar, die een studie volgen gerelateerd aan het gevangeniswezen.
  • Medewerkers van justitie.
  • Professionals die vanuit hun baan een directe relatie hebben met het gevangeniswezen.
  • Personen werkzaam bij een bedrijf dat rechtstreeks zaken doet met de inrichting.

Daarnáást moet de aanvraag komen uit de regio Twente.

Rondleidingen kunnen vanaf 17:15 uur plaatsvinden.

Voor een aanvraag kunt u contact opnemen met de communicatiemedewerker Eline van den Berg.

Heeft u vragen over het doen van onderzoek binnen DJI en/of PI Almelo? Hier vindt u meer informatie over de werkwijze.

Gebouw en geschiedenis

De penitentiaire inrichting Almelo, bestaat uit:

  • De Karelskamp Hier verblijven gemiddeld 182 gedetineerden en er zijn diverse regimes aanwezig.
  • De Fabriek Hier worden  werkervaringsplaatsen geboden aan diverse doelgroepen (ook niet gedetineerden). Tevens kunnen hier beroepsopleidingen worden gevolgd en/of certificeringen worden behaald.
  • Het Huis van Herstel is een 24/7 uurs voorziening buiten de inrichting, die zorg en begeleiding biedt aan 29 mannelijke gedetineerden die na detentie uitstromen in de regio Twente. Zij bevinden zich allen in de laatste fase van hun detentie (kort- of langgestraft) en ervaren meerdere problemen. Dit kan zeer uiteenlopen. Van bijvoorbeeld relatieproblemen en schulden tot aan bijvoorbeeld een lichte verstandelijke beperking en van daaruit voortkomende problemen. Klik hier voor het filmpje.

Stage lopen

Als je 18 jaar of ouder bent, zijn er voor jou verschillende mogelijkheden om binnen de PI Almelo stage te lopen. Kijk op de pagina Stages bij Pi Almelo.