Bent u bezoeker?

Let op: Om de verspreiding van het coronavirus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn. Op dit moment kan een gedetineerde maximaal één uur per week één bezoeker ontvangen. Het bezoek vindt achter plexiglas plaats.

Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan moet u hiervoor een afspraak maken. U kunt bellen met het algemene nummer van onze inrichting, dat u vindt onder 'contactgegevens' op deze pagina. Geeft u dan aan dat u advocaat bent en een bezoekafspraak met uw cliënt wilt plannen.

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek

Een gedetineerde heeft recht op 1 bezoekuur per week. Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Het maximaal aantal bezoekers per gedetineerde blijft gehandhaafd. Per bezoekmoment kan de gedetineerde kiezen tussen: 2 volwassenen en 1 kind jonger dan 13 jaar óf 1 volwassene en 2 kinderen jonger dan 13 jaar. Ook mag er halverwege het bezoekmoment gewisseld worden met kinderen tot 13 jaar. Kinderen vanaf 13 jaar tellen mee als volwassene. Indien minderjarigen tussen 12 en 14 jaar zonder begeleiding op bezoek willen komen, dienen zij zich zelfstandig te kunnen identificeren. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet zonder meerderjarige begeleider op bezoek komen. Gedetineerden die in het plusprogramma van het gevangenisregime zitten kunnen, mits de bezetting van de bezoekzaal het toelaat, een tweede bezoekuur in de week plannen.

In verband met het coronavirus doet de portier, voordat u verder de inrichting in kan, een mondelinge gezondheidscheck door middel van het stellen van een aantal vragen. De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent.

Meer informatie over de algemene regels kunt u hier vinden.

Beeldbellen

Bij DJI is het mogelijk een videogesprek te voeren met een justitiabele. We noemen dit beeldbellen. Dit beeldbellen is een alternatief voor normaal bezoek in de inrichting waar uw relatie verblijft. Als u gebruik maakt van een computer of een tablet hoeft u voor beeldbellen niets te installeren. Wilt u het gesprek voeren via een telefoon dan heeft u de Jitsi app nodig uit de Play Store (Android) of App Store (Apple).

Zie voor meer informatie de pagina 'Beeldbellen DJI'.

Ambtelijk bezoek

Ambtelijke bezoekers dienen zelf een bezoekafspraak te maken, uitsluitend op werkdagen tussen 09.00 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur. Ambtelijk bezoek vindt uitsluitend op werkdagen tussen voorgaande tijdstippen plaats.

Terugbelverzoek advocaten

Indien u een terugbelverzoek heeft voor uw cliënt kunt u gebruik maken van de MyTelio app of het servicenummer (0900)1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Met een voicemailbericht kunt u uw cliënt rechtstreeks vragen om u terug te bellen. Gedetineerden ontvangen bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw cliënt vragen om het unieke rekeningnummer van Telio, zodat u een voicemailbericht kunt inspreken. Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de onderstaande "Telio flyer relaties van justitiabelen".

Informatie over het downloaden en gebruik van de Telio app vindt u op de website van MyTelio.

Bent u van mening dat er sprake is van een spoedeisende situatie, dan dient u afdoende feiten en omstandigheden met betrekking tot de noodzaak te verstrekken, zodat kan worden beoordeeld of de (spoed)situatie inderdaad noopt tot direct contact. Een spoedeisend terugbelverzoek kan, op doordeweekse dagen tijdens kantooruren, worden aangevraagd via het e-mailadres: bvapialmelo@dji.minjus.nl.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Alleen op vertoon van een medische verklaring van een arts kan hierop een uitzondering gemaakt worden. U wordt dan wel gefouilleerd. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Als bezoeker van de PI Almelo, dient u zich te houden aan de gestelde regelgeving. Tijdens de bezoekcontrole kan er gebruik gemaakt worden van een speurhond. Wanneer deze speurhond bij u aanslaat (dat wil zeggen, gaat zitten), zal in het kader van de orde en veiligheid, u de toegang tot de inrichting worden ontzegd.

Contactgegevens

Bezoekadres

De Karelskamp
Bornsestraat 333
7601 PB Almelo

Postadres

Postbus 489
7600 AL Almelo
T: 088 072 24 00