Bent u bezoeker van PI Nieuwegein?

Bezoekt u binnenkort een gedetineerde in PI Nieuwegein? Lees hieronder wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.
Meer informatie over bezoek en de bezoekregels van DJI-locaties vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek

Kijk op de locatiepagina van PI Nieuwegein voor het adres en bereikbaarheid.

Per week is er één uur bezoek ingepland. De justitiabele heeft hierbij keuze uit het ontvangen van fysiek bezoek en het voeren van een beeldgesprek via beeldbellen. Fysiek bezoek vindt plaats in de bezoekzaal achter plexiglas. 

Per gedetineerde worden max vier personen toegelaten, waarvan maximaal drie volwassenen. Kinderen vanaf 14 jaar worden hierbij als volwassenen persoon gezien. De volgende combinaties zijn mogelijk:

  • Eén volwassene samen met drie kinderen;
  • Twee volwassenen samen met twee kinderen;
  • Drie volwassenen samen met een kind.

Kinderen tot de leeftijd van 14 jaar hoeven niet te voldoen aan de legitimatieplicht. Zij dienen altijd begeleid te worden door een volwassene.

10 minuten voor aanvang van het bezoekmoment mag u de inrichting betreden. We willen hiermee voorkomen dat het te druk wordt in de krappe portiersruimte. In de bezoekzaal is fysiek contact niet toegestaan. Wanneer dit toch gebeurt, wordt het bezoek beëindigd.

Alle bezoekers moeten zich onderwerpen aan controle op metaal en verboden spullen (contrabande), onder andere door middel van een detectiepoortje. Als zij de detectieprocedure niet ‘piepvrij’ doorlopen, wordt geen toegang tot de inrichting verleend. U doet er verstandig aan uw bezoek voorafgaand te waarschuwen niets van metaal (bijvoorbeeld beugelbeha’s) te dragen. Dit vergroot de kans dat zij op tijd in de bezoekzaal aanwezig zijn. Uw bezoek kan pas verder worden geholpen als de detectieprocedure juist is verlopen. Andere bezoekers die wel ‘piepvrij’ door kunnen lopen gaan voor.

Belmomenten

De bezoektelefoon is bereikbaar op werkdagen van 09:00-12:00 uur en van 13:00-16:00 uur op telefoonnummer 088 07 33533.

Ambtelijk bezoek

Ambtelijk bezoek moet voorafgaand aan het bezoek een afspraak maken. Het maken van een afspraak kan op werkdagen van 09:00-12:00 uur en van 13:00-16:00 uur op telefoonnummer 088 07 33533.

De bezoektijden voor ambtelijk bezoek zijn maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 11:15 uur en van 13:00 uur tot 16:15 uur. U wordt uiterlijk tot 45 minuten voor eindtijd toegelaten tot de inrichting.

Terugbelverzoek advocaten

Voor een terugbelverzoek belt u met ons centrale telefoonnummer 088 07 33400. De telefoniste neemt uw verzoek aan, noteert uw naam, kantoor en de gegevens van de justitiabele. Het verzoek wordt dezelfde dag nog aan de afdeling doorgegeven. Wanneer een justitiabele op de arbeid verblijft, heeft hij geen gelegenheid om te bellen. In dat geval krijgt hij de volgende dag die gelegenheid.

Toegangsbeleid

Wij rekenen op uw begrip voor onze toegangsprocedure. Iedere bezoeker dient zich bij binnenkomst in PI Nieuwegein te legitimeren met een geldig ID bewijs.

Bij binnenkomst controleert de portier u en uw bagage. Dit gebeurt door middel van een detectiepoort en scan-apparatuur. Verstandig is rekening te houden met de keuze van uw kleding . Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectieuitslag beïnvloeden. Wanneer u niet 'piepvrij' door de detectie komt, moet er gebruik worden gemaakt van handdetectie, voordat u de toegang wordt verleend. Indien hier wegens medische en/of lichamelijke redenen niet aan kan worden voldaan, dient u een medische verklaring te overleggen aan de portier. Bezoekers met een Implanteerbare (inwendige) Cardioverter Defibrillator (ICD) dienen dit kenbaar te maken aan de portier middels een ICD-identiteitsbewijs of-penning. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Fouillering van bezoekers vindt steekproefsgewijs plaats en bij verdenking. Controle door de drugs-/telefoonhond is mogelijk.  Op grond van art. 38 lid 5 PBW kan de directeur bepalen dat een bezoeker aan zijn kleding wordt onderzocht op de aanwezigheid van voorwerpen,  die een gevaar kunnen opleveren voor de orde en/of de veiligheid in de inrichting. Dit onderzoek kan ook betrekking hebben op de door hem meegebrachte voorwerpen. De directeur is bevoegd dergelijke voorwerpen gedurende de duur van het bezoek onder zich te nemen, tegen afgifte van een bewijs van ontvangst dan wel aan een opsporingsambtenaar ter hand te stellen met het oog op de voorkoming of opsporing van strafbare feiten. Mocht er sprake zijn van strafbare feiten, wordt onverwijld de politie ingeschakeld.