Bent u bezoeker van PI Veenhuizen locatie Esserheem?

Bezoekt u binnenkort een gedetineerde in Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen locatie Esserheem? Lees hieronder wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.
Meer informatie over bezoek en de bezoekregels van DJI-locaties vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoek. Een gedetineerde mag per bezoekmoment maximaal vijf personen ontvangen, waarvan maximaal drie volwassenen + twee kinderen onder de 16 jaar.

Kinderen vanaf 16 jaar mogen zonder begeleiding van een volwassene op bezoek komen.

Bezoek vanaf de leeftijd van 14 jaar en ouder dient zich te allen tijde met een erkend en geldig legitimatiebewijs te kunnen legitimeren.

Beeldbellen

Bij DJI is het mogelijk een videogesprek te voeren met een justitiabele. We noemen dit beeldbellen. Dit beeldbellen is een alternatief voor normaal bezoek in de inrichting waar uw relatie verblijft. Als u gebruik maakt van een computer of een tablet hoeft u voor beeldbellen niets te installeren. Wilt u het gesprek voeren via een telefoon dan heeft u de Jitsi app nodig uit de Play Store (Android) of App Store (Apple).

 Zie voor meer informatie de pagina 'Beeldbellen DJI'.

Ambtelijk bezoek

Voor advocaten en ketenpartners is tijdens werkdagen bezoek mogelijk op afspraak. De bezoeker dient hiervoor zelf een afspraak te maken met de afdeling Gedetineerdenplanning. De afdeling is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur via 088 – 07 37225 of gedetineerdenplanning.esserheem@dji.minjus.nl. Let op: mailberichten worden alleen behandeld op genoemde dagen/tijdstippen.

De afspraak dient minimaal 1 kantoorwerkdag van tevoren gemaakt te worden. Bij het inplannen van de bezoekafspraak wordt rekening gehouden met het dagprogramma van de gedetineerde.

Terugbelverzoek advocaten

Een terugbelverzoek aanvragen voor het telefonisch spreken van een cliënt kan via het e-mailadres: FrontofficeNN@dji.minjus.nl. In uw verzoek graag vermelden naam, geboortedatum en de inrichting waar uw cliënt verblijft. De medewerkers van de FONN verrichten namelijk werkzaamheden voor meerdere inrichtingen.

Het moment waarop uw cliënt kan terugbellen is onder andere afhankelijk van de zogenaamde bloktijden in een penitentiaire inrichting. Zo kan een cliënt niet terugbellen tijdens het dagdeel arbeid. Daarnaast zal uw cliënt over een, voldoende opgewaardeerde, telefoonkaart moeten beschikken en de bereidheid moeten hebben om aan uw verzoek te voldoen.

Mocht u, via het keuzemenu, geen contact krijgen met een medewerker van de door u gekozen afdeling, dan wordt u automatisch doorgeschakeld naar een medewerker van de FONN.

De bedrijfstijden van de Front Office Noord Nederland zijn: 08.00 uur tot 16.00 uur. Verzoeken gedaan buiten deze tijden worden de volgende werkdag in behandeling genomen.