Bent u bezoeker?

Algemene bezoekregels

Meer informatie over bezoek en de bezoekregels vindt u op de algemene pagina over bezoek.

Voorzorgsmaatregelen

Als penitentiaire inrichting (PI) houden wij ons aan strikte veiligheidsregels en in tijden van Covid-19 ook aan de voorschriften van het RIVM. Wanneer u de inrichting betreedt, dient u zich te houden aan de geldende richtlijnen.

Relatiebezoek

Per bezoek zijn er drie zitplaatsen beschikbaar. Een gedetineerde mag tijdens het bezoek daarom drie personen ontvangen plus één kind niet ouder dan 12 jaar oud, dat op schoot kan zitten.

Voor het bezoekschema met daarin opgenomen de vaste bezoekuren van de diverse afdelingen, klikt u op deze link.

Overige informatie ten aanzien van een bezoek aan een van de reguliere regimes in de PI Vught, kunt u terugvinden in de informatiefolder ‘op bezoek in de PI Vught’. In tijden van Covid-19 kan het toegestane aantal bezoekers in het informatieblad afwijken van de huidige situatie. De meest recente informatie hierover vindt u op deze site.

Beeldbellen

Het is mogelijk een videogesprek te voeren met een justitiabele. We noemen dit beeldbellen. Dit beeldbellen is een alternatief voor normaal relatiebezoek in de inrichting.

Na het maken van een afspraak ontvangt u als relatie automatisch een mail met daarin een link. Met een klik op deze link kunt u beeldbellen opstarten.

Zie voor meer informatie de pagina 'Beeldbellen DJI'.

Ambtelijk bezoek

Ambtelijk bezoek kan uitsluitend telefonisch aangevraagd worden.

Een afspraak maken kan uiterlijk een werkdag voor het bezoek door te bellen naar het centrale telefoonnummer 088 07 44000. In het keuzemenu kiest u vervolgens voor optie 1, ambtelijk bezoek. Dit kan op werkdagen tussen 08.00-17.00 uur. Advocatenbezoek kan van maandag t/m vrijdag, niet zijnde erkende feestdagen, van 09.00 tot 11.30 uur en 13.00 tot 16.30 uur.

Daarnaast kunt u als advocaat gebruik maken van de MyTelio app of het servicenummer (0900)1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Door middel van dit voicemailbericht kunt u hem rechtstreeks vragen om terug te bellen. Justitiabelen ontvangen bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw cliënt vragen om het unieke rekeningnummer van Telio, zodat u een voicemailbericht kunt inspreken.

Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de onderstaande ‘Telio flyer relaties van justitiabelen’.

Informatie over het downloaden en gebruik van de Telio app vindt u hier.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Komt u voor de eerste keer op bezoek in de gevangenis? Klik dan op de volgende link voor een kort (instructie)filmpje.

Contactgegevens

Bezoekadres

Lunettenlaan 501
5263 NT Vught

Postadres

Postbus 10055
5260 DH VUGHT
Tel. 088 074 40 00 
E-mail: informatie.pivught@dji.minjus.nl

LET OP: dit mailadres kunt u niet gebruiken voor informatieaanvragen over individuele gedetineerdenzaken. Deze kunnen alleen telefonisch op (08807) 44 000 worden gesteld.

Bereikbaarheid

De PI Vught lig nabij recreatieplas De IJzeren Man en naast het Nationaal Monument Kamp Vught. Lees de routebeschrijving naar de PI Vught.

Parkeren

U kunt kosteloos parkeren op het openbare parkeerterrein voor de inrichting.