PI Krimpen aan den IJssel

De Penitentiaire Inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel biedt plaats aan ruim 450 gedetineerde mannen. Er zijn verschillende afdelingen zoals het Huis van Bewaring (HvB), waar mensen in voorarrest zitten, de Extra Zorgvoorziening (EZV), gevangenisafdelingen waar mannen verblijven die (levenslang) veroordeeld zijn en de Afdeling Intensief Toezicht (AIT).

Contactgegevens

Bezoekadres

Postadres

Van der Hoopstraat 100
2921 LD KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
tel. 088 071 76 00

Postbus 750
2920 CB KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
E: algemeenpikrimpen@dji.minjus.nl
Alleen voor algemene vragen.  

Gebouw en geschiedenis

PI Krimpen aan den IJssel bevindt zich in de Stormpolder, langs de rivier de Hollandsche IJssel. Het complex is in totaal 28.800 m2 groot en behoort hiermee tot één van de grootste penitentiaire inrichtingen in Nederland. Het hoofdgebouw en de kleurstelling zijn aangepast aan de omgeving en het karakter van het Krimpense industrieterrein en kenmerkt zich door sobere en rustige kleuren.

Rondleidingen

Binnen de PI Krimpen aan den IJssel worden er rondleidingen gegeven. Dit geldt met name voor groepen die vanuit hun werk of opleiding een binding hebben met het gevangeniswezen.
Verzoeken kunnen schriftelijk worden ingediend op bovenstaand adres, ter attentie van de vestigingsdirecteur. Vermeld bij aanvraag in ieder geval het doel en de grootte van het gezelschap.