Bent u bezoeker?

Let op: Om de verspreiding van het coronavirus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek zijn aangepast.

Relatiebezoek

Per 24 januari 2022 zijn de coronamaatregelen voor bezoek aangepast. Vanaf deze datum mogen er maximaal 2 volwassenen en maximaal 1 kind jonger dan 13 jaar op bezoek komen. U wordt verzocht een medisch mondneusmasker type II(R) te dragen.

Zoals gebruikelijk worden bezoekmomenten door justitiabelen zelf aangevraagd. Zij geven ook zelf de informatie door aan de bezoeker.

Bij binnenkomst zal de portier een gezondheidscheck doen. Er worden een aantal controlevragen gesteld. Heeft u een temperatuur vanaf 38 graden en/of andere corona-gerelateerde klachten? Dan wordt u de toegang tot onze inrichting geweigerd. De procedure bij binnenkomst vraagt enige tijd. Zorg daarom dat u 15 minuten voor het begin van het bezoek aanwezig bent.

Bezoekers moeten bij binnenkomst een mondkapje dragen. Tijdens het bezoek blijft het mondkapje op. Let op: bezoekers moeten zelf een mondkapje meenemen. Dit geldt voor alle bezoekers vanaf 13 jaar.

Bezoek zonder toezicht

BZT kan doorgaan – vanaf 31 januari a.s. – als het bezoek voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • minder dan 8 weken geleden een corona-infectie doorgemaakt
  • meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie ontvangen na de vaccinatieserie
  • meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie ontvangen na het Janssen-vaccin
  • meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie ontvangen na een coronainfectie gevolgd door 1 vaccinatie
  • een bewijs van een negatieve PCR-test van maximaal 24 uur oud

Het bezoek moet het bewijs meenemen en laten zien bij binnenkomst. Naast het bovenvermelde geldt uiteraard voor de bezoeker dat hij/zij geen klachten heeft en bij voorkeur een zelftest heeft gedaan voor de komst naar de inrichting.

Ambtelijk bezoek

Bezoek dat noodzakelijk is in het kader van de rechtsgang, zoals bezoek van een advocaat, en welk bezoek niet met bijvoorbeeld digitale hulpmiddelen kan plaatsvinden, kan doorgaan. Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan moet u hiervoor vooraf een afspraak maken. U dient per mail aan vopo3.krimpen@dji.minjus.nl aan te geven wanneer u uw cliënt wilt bezoeken. Wij sturen u een reactie ter bevestiging. De mogelijkheden voor ambtelijk bezoek zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 11.30 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur.

N.B. Andere vragen van ambtelijke instanties dienen te worden gemaild aan algemeenpikrimpen@dji.minjus.nl

Digitale gegevensdragers

Aan geprivilegieerd bezoek wordt toestemming verleend voor het meenemen van een laptop of tablet in de inrichting. Voorwaarden zijn wel dat vooraf wordt verzocht om een digitale gegevensdrager mee naar binnen te nemen en dat deze bij binnenkomst en verlaten van de inrichting wordt getoond aan de portier. Alle andere digitale gegevensdragers worden in beginsel geweigerd.

Beeldbellen met justitiabelen

Beeldbellen met een justitiabele is een nieuwe voorziening van DJI. Wilt u weten wat dit is en hoe het werkt? Op de pagina 'Beelbellen DJI' leest u er meer over.

Toegangsbeleid

De toegangscontrole/detectiepoort maakt onderdeel uit van het Toegangsbeleid PI Krimpen aan den IJssel. Dit betekent onder andere dat u moet voldoen aan het pieploos passeren van de detectieapparatuur.


Indien hier wegens medische en/of lichamelijke redenen niet aan kan worden voldaan, dient u een medische verklaring te overleggen alvorens u de toegang tot de inrichting wordt verschaft.

Naast de reguliere toegangsregeling voor bezoekers aan de PI wordt er a-selectief een drugshond ingezet voor de controle op contrabande. Op grond van wettelijke regelgeving zal u, in het belang van de orde en veiligheid in de inrichting, de toegang tot de inrichting worden ontzegd wanneer er contrabande wordt aangetroffen.

Verkeershinder de Grote Kruising

Gemeente Krimpen aan den IJssel voert al enige tijd werkzaamheden uit aan de Grote Kruising. Vanaf 17 april 2021 gaat de Grote Kruising voor 1,5 jaar helemaal op de schop. Met name als u met de auto reist, ondervindt u mogelijk hinder van de werkzaamheden. U dient rekening te houden met een drukkere weg en een langere reistijd dan normaal. Pak waar mogelijk de fiets of reis per bus en vermijd drukte. Reist u met de auto, plan uw route dan via Google Maps. Meer informatie vindt u op de website www.degrotekruising.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Van der Hoopstraat 100
2921 LD KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

Postadres

Postbus 750
2920 CB KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
Tel. 088 071 76 00